Exclusief voor abonnees

Philippe Clement verloor nog maar één van zijn negen Europese uitduels: “We brainwashen onze spelers”

BELGA
Straf. Sinds hij een volwaardige T1 is, verloor ­Philippe Clement slechts één van zijn negen ­Europese uitmatchen. “De enige keer dat we een beetje naïef waren. Da’s ons nadien nooit meer overkomen”, weet trouwe assistent Johan Van Rumst. 

Van Polen over Turkije tot in ­Oekraïne. Met tussendoor ook verplaatsingen naar onder meer Scandinavië, Tsjechië en nu dus Oostenrijk. Philippe ­Clement heeft het voorbije jaar niet alleen indruk gemaakt in België, maar ook ver buiten onze landsgrenzen. Negen keer nam hij het vliegtuig (of de bus) met Genk en Club Brugge, acht keer reisde hij met minstens een gelijkspel terug naar huis. ­Verbazingwekkend.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Boden

    Hij maakt die van Brugge dus gewoon wijs dat ze wel kunnen sjotten. Tegen dat dat uitkomt is hij alweer weg.

  • Richard Naegels

    Brainwaschen zou ook van toepassing moeten zijn voor trainers,waarom moet het altijd verbaal zijn en provocerend, al heb je gelijk,waarom niet constructief en educatief,toch ook een trainerseigenschap meen ik.

  • rudy verlinden

    Voetbal herleid tot een video-game....voetballers worden herleid tot hersenloze marionetten....nu snap ik waarom de meeste trainers 90min lang zo hysterisch langs de lijn staan...hun spelers moeten hun verstand in de kleedkamer laten...pffft publiek ziet liever spontane creatieve voetballers dartelen en een trainer als Mr Guy Thys...die soms alleen zei:Mannekes vandaag er tegenin he ..en ging op de bank zitten en stak een sigaar aan...toen was voetbal nog gewoon leuk