Exclusief voor abonnees

Onze Club Brugge-watcher: “Aan dit soort wedstrijden heeft blauw-zwart niet veel meer”

Photo News
De tijd van bibberen en beven op verplaatsing is voorbij. Waar ten lande Club dezer dagen ook neerstrijkt, het vertrekt er met een zege. Zes op een rij. ’t Kost niet eens moeite.

De ene coach is de andere niet.

Hein Vanhaezebrouck was tijdens zijn hoogdagen bij AA Gent niet vies van een mentaal spelletje – hij daagde al eens graag de komende tegenstander uit. Ivan Leko benadrukte dan weer wekelijks: “We are Club Brugge”. En Philippe Clement… die verfraait het liefst van allemaal de zaken.

Afgelopen dinsdag nog, met een uitgestreken gezicht, in Westkappele: “Ik verwacht dat Zulte Waregem play-off 1 gaat spelen. Ik schat hen enorm hoog in.” Aan de Gaverbeek glunderde ene Francky D. – al heel zijn carrière op zoek naar erkenning – instant bij het horen van zoveel moois.

De realiteit klinkt evenwel minder mooi. U hoort ons níet beweren dat Zulte Waregem in april géén play-off 1 zal spelen – door het gesukkel van Anderlecht en het wispelturige Genk mogen een pak middenmoters dromen – , maar met dit niveau zou het ons toch ten sterkste verbazen.

BELGA

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Wat gaat er Club zuur opbreken?? Als Club vlot scoort winnen ze met 4 of 5-0. Zijn ze niet efficiënt dan winnen ze met 1 of 2-0. Sommigen willen bewust spoken zien die er niet zijn. Club zal nog verliezen ook of wat dacht je.

 • geert depraetere

  Ja bende dikke nekken zeker. Heb gezien tegen psg hoe fantastisch ze zijn.

 • Allard Emile

  Maakt er nu ook geen superteam van aub ! Ze zitten in een goede flow maar dat is dan ook alles. De Belgische competitie blijft toch altijd 2de rangsvoetbal, PSG heeft het bewezen !

 • André Christiaens

  @Kelly Bernaerts, dan zakt de beurswaarden van Van Aken en Vormer, voetbal moet je spelen in snelheid en liefst met een koersloper in de aanval, hij moet niet kunnen schotten maar wel de bal in doel trappen. Big Ron is ook zulke speler, laten lopen en de diepte insturen, maar de meeste zien liever een Eden die bij Madrid niet aan den bak komt bij fcb is dat juist hetzelfde, hun lopers moeten aan de zijkant spelen.

 • danny buyse

  @Luc, PSG speelt niet in België. Het is hem hier over de Belgische competitie te doen beste heren. En Erwin het is toch ongelooflijk dat die van Club Brugge dat ook zeggen van uw ploeg Anderlecht en dat al heel lang.