Ontgoocheld Club toont zich grote verliezer: “Genk is de verdiende kampioen”

Leko troost Mechele, één van de absolute sterkhouders van Club dit seizoen.
BELGA Leko troost Mechele, één van de absolute sterkhouders van Club dit seizoen.
Over en uit voor Club Brugge, dat één jaar na de vreugdetaferelen in Luik deze keer als grote verliezer Sclessin achter zich liet: “Dit zal even blijven hangen, maar Genk is de verdiende kampioen”, klonk het bij de spelers.

Het doek is gevallen, Club Brugge eindigt dit seizoen op de tweede plaats. Blauw-zwart ging na een slappe wedstrijd met 2-0 onderuit tegen tien Standard-spelers, wat de ontgoocheling nog groter maakte. “Dit zal wel even blijven hangen”, besefte Brandon Mechele. “Als je dan weet dat Genk gelijk speelt en we op een punt konden komen… Goed, het is niet vandaag dat we het weggeven. In de competitie hebben we teveel puntjes verspeeld. Genk is de verdiende kampioen. Het is jammer, maar we moeten door. Zondag willen we in schoonheid afsluiten. Zonder mij, inderdaad. Een domme fout en dan wist ik dat geel zou volgen”.

Mechele zag hoe blauw-zwart weinig gevaarlijk was en de schaarse kansen de nek omwrong. “Vandaag hadden we veel balbezit, maar weinig kansen. Na de rode kaart ging Standard nog lager staan. Het wou niet lukken, misschien was het beter geweest met elf tegen elf. Standard zelf kon niets klaarspelen. Door een ongelukkige handsbal komen ze op voorsprong. En daarvoor hadden we al kansjes laten liggen.”

Vormer en Denswil druipen af.
BELGA Vormer en Denswil druipen af.

Ook Stefano Denswil baalde. “Hoe groot de ontgoocheling is? Dat kun je zelf wel invullen. Dat we het in de competitie laten liggen hebben, weten we zelf ook wel. We hoeven niet om te kijken. Vandaag hebben we gewoon domme punten verloren. We hadden voldoende kansen om de 0-1 te scoren, maar de bal wou er niet in. Als die kansen niet afgemaakt worden, dan sta je hier met lege handen. Nadien hoorden we dan ook nog eens dat Genk gelijk had gespeeld. Daar moet je niet naar kijken als je zelf verliest. We wisten niet wat er in Anderlecht gebeurde, dat kwam pas achteraf. Of Genk de verdiende kampioen is? Als je kampioen bent, dan ben je de verdiende kampioen.”

Mechele kon zich enigszins vinden in het seizoen van Club, al overheerste de ontgoocheling. “Al bij al was het een goed seizoen. Je weet dat je het als kampioen nooit gemakkelijk krijgt, want iedereen is extra gemotiveerd tegen je. We hebben een goed parcours afgelegd en Europees overwinterd. We mogen niet klagen, alleen zat er misschien wel meer in. En dat maakt het bijzonder zuur.”

BELGA44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Meulemeester

  Wanneer gaat die onzin van 'als je kampioen bent, is het verdiend' eindelijk eens ophouden. Ooit heeft er eens een slimmerik iets in die zin geroepen en iedereen zegt het achter. Voor de goede orde: ik ben totaal geen FCB-fan maar als je naar de PO's kijkt, kan je enkel stellen dat KRC Genk op zijn zachtst gezegd de 'omstandigheden' mee had. Neem afgelopen donderdag: waarom die ref geen penalty blaast voor RSCA in minuut 85 is toch een compleet raadsel? Amusu wordt ondersteboven gekegeld.

 • Peet V gilst

  een kampioen is altijd verdiend , t gaat over n heel seizoen...en Genk heeft bijna t hele seizoen bovenaan gestaan. Proficiat Genk...terechte kampioen.

 • Gaston FOUBERT

  Er wordt hier beweerd dat er een echte spits ontbreekt bij clubke. Ik dacht dat ze er ene lopen hebben die minstens 30 miljoen moet opbrengen, voor welke kwaliteiten zou dat zijn?

 • Pierke Pol

  Proficiat Varacing Genk! Jammer dat Club 4x dik bestolen is geworden in de po’s en Genk 2x bevoordeeld.....

 • francis vantorre

  Tot spijt wie het benijdt maar volgend jaar spelen we samen met Genk Champions league. Onthoudt maar mijn woorden!