Nieuw trainingscentrum Club Brugge ingepast in ruimtelijk masterplan Knokke-Heist

PHOTO_NEWS
Het nieuwe trainingscentrum van Club Brugge heeft een plaats gekregen in het ruimtelijk ontwerpplan voor de zone tussen de ziekenhuiscampus van Knokke-Heist en de dorpskern van Westkapelle. Het ontwerpplan werd deze avond voorgesteld na een "ontwerpweek", georganiseerd door de kuststad en de provincie West-Vlaanderen.

"We zijn al langer vragende partij om daar een plaats te krijgen, en zitten ook al enkele maanden samen met Knokke-Heist rond deze kwestie. Dit is alvast een stap in de goede richting", klinkt het bij Club Brugge.

Het trainingscentrum is maar een van de vele faciliteiten die ingepast werden in het ontwerpplan voor dit stedelijk park. Zo werd er ook een centrale groene as ingetekend voor een evenementenplein met een hal, met integratie van een randparking en een busstation. Daarrond is er ook ruimte voor een nieuw veiligheidsgebouw voor de politie en brandweer, de uitbreiding van het bedrijventerrein 't Walletje met vijf hectare, de uitbreiding van de begraafplaats en de verdere uitbouw van de ziekenhuiscampus Zeno.

Knokke-Heist en West-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar omdat beide overheden elk bevoegd zijn voor specifieke takken in de kwestie. Het was de eerste keer dat de provincie samen met een gemeente een "ontwerpweek" organiseerde. Met dit ontwerppplan zal er nu voort gewerkt worden aan het masterplan en aan concrete realisaties.