Minimum 30 miljoen: na Diagne en Balanta is de Brugse recordzomer helemaal compleet

Links: Eder Balanta, centraal en rechts: Mbaye Diagne.
PN/clubbrugge.be Links: Eder Balanta, centraal en rechts: Mbaye Diagne.
Alle transferrecords verbroken. In Jan Breydel zullen ze de geregeld hete zomer van 2019 niet snel vergeten. Ook op de slotdag van de mercato nog even een dubbelslag. Voor in totaal 30 miljoen euro -minimaal- ingekocht. Met dank aan ook een recordbedrag aan uitgaande zijde van 62 miljoen. 

We schrijven 1 augustus. Dolle donderdag. Op één en dezelfde dag incasseert Club zomaar eventjes bijna 30 miljoen euro. Nakamba naar Aston Villa, Danjuma naar Bournemouth. Graag geziene ponden uit de Premier League. Nadat ook al Wesley voor 25 miljoen euro naar Aston Villa ging. Blauw-zwart met de nodige wapens dus zelf de transfermarkt op, zeker nadat het zich vorige week nog verzekerde van de gegarandeerde miljoenen van de Champions League. Nog eens een slordige 30 miljoen extra in de kassa. 

Wesley Moraes als spits van Aston Villa.
Photo News Wesley Moraes als spits van Aston Villa.

Dat heeft de verzamelde concurrentie in België geweten. Okereke werd voor de neus van Genk weggehaald uit de Serie B, gisteravond laat troefde Club Anderlecht af in de strijd om Diagne. Nadat het eerder al kampioenentrainer Philippe Clement uit de Luminus Arena ging weghalen. En met de transfer van Mignolet van Champions League-winnaar Liverpool toonden Verhaeghe, Mannaert en co hun meest forse spierballen. Voor in totaal 30 miljoen euro kocht Club in. Dat is een minimumbedrag, want houdt naast de definitieve transferbedragen louter rekening met de huursommen. De te lichten opties (in het geval van Diagne maar liefst 13 miljoen euro) en eventuele bonussen niet inbegrepen. Een overzicht.

Odilon Kossounou: 3 miljoen euro van het Zweedse Hammarby

David Okereke: 8 miljoen euro van de Italiaanse tweedeklasser Spezia*

Simon Deli: 2,5 miljoen euro van Slavia Praag

Simon Mignolet: 7 miljoen euro van Liverpool*

Federico Ricca: 3 miljoen euro van Malaga

Eder Balanta: 2,4 miljoen euro van FC Basel

Amadou Sagna: 100.000 euro voor de Senegalees van Cayor Foot uit zijn thuisland

TOTAAL: 26 miljoen euro

* = Transferbedragen zonder bonussen

GEHUURD

Mbaye Diagne: huursom van 3,35 miljoen euro (optie 13 miljoen)

Percy Tau: akkoord met Brighton over een uitleenbeurt zonder aankoopoptie

Eduard Sobol: wordt gehuurd van Shakhtar Donetsk

Percy Tau heeft Casper De Norre voor zich.
BELGA Percy Tau heeft Casper De Norre voor zich.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Allez, de 8ste aanvaller is binnen ……. ze zullen wel nodig zijn zeker want Okerere en Tau zijn al stilgevallen tov begin van de competitie. Heb gelezen dat Clement in volgende opstelling gaat spelen, nl. 1 - 2 - 8 !!!!!!

 • frankie bressinck

  Ze hebben 8 spitsen voor 3 plaatsen! Maar Vossen, die er over de 100 gemaakt heeft in de Belg. Comp. geven ze geen eerlijke kans! Deze Diagne was nochtans bij Westel en Lierse geen hoogvlieger! En Okereke en Tau die komen uit 2de klasse! Begrijpe wie kan!

 • luc braeckman

  Ge moet Bartje niet leren rekenen, topondernemer!

 • jenny charels

  Mr.Jan Dewolf. k vrees dat U het niet wil verstaan. Niemand heeft beweerd dat het 60 milj winst was. Men zegt dat er 60 milj is binnengekomen en maar 30 is uitgegeven. Dus blijft 30 milj over in DEZE transfertperiode. Wat gebeurd is in vorige transfertperiodes (aankopen van die verkochte spelers) is BETAALD. Er is dus idd. een verschil tussen 'winst ' en 'beschikbare cash'. Vb van je huis: als je dat verkoopt voor 5 milj. en het is afbetaald, kan je die toch terug uitgeven voor een nieuw huis!?

 • Philippe De Naeyer

  Diagne, weer een voltreffer! Na Okereke, Tau en Deli is dit weer een toptransfer en al zeker omdat ze hem afsnoepen van Rsca. Goed bezig daar. Btw ik ben Rsca fan en blijf 100% achter het bestuur staan, want ze hebben de intentie om het voetbal te spelen dat Rsca hoort te spelen. Het zal echter een seizoen of 2 duren eer ze terug mee doen voor de prijzen.