Meunier: "Ik denk nog niet aan vertrekken"

Thomas Meunier denkt niet meer aan een transfer en wil met Club Brugge graag de Champions League in.
PHOTO_NEWS Thomas Meunier denkt niet meer aan een transfer en wil met Club Brugge graag de Champions League in.
In een interview op de website van Club Brugge gaf Thomas Meunier aan dat hij misschien toch nog niet zal vertrekken na dit seizoen. "Zeker niet als we straks kampioen worden", zegt de offensieve rechtsachter. "Er zijn dan voldoende argumenten om aan boord te blijven. Vooral het aantreden met Club in de Champions League tegen gerenommeerde clubs kan heel bevorderlijk worden voor mijn ontwikkeling als flankverdediger."

Het is een heel ander geluid dan hijzelf en zijn manager Didier Frenay
enkele maanden geleden in Het Laatste Nieuws lieten horen. "Als ik progressie wil blijven maken op internationaal vlak, zal ik geen andere keuze hebben dan hoger te mikken dan Club", zei Meunier als kersvers Rode Duivel. Frenay voegde eraan toe: "Champions League? Drie wedstrijden met Club op het hoogste niveau wegen volgens mij niet op tegen een heel seizoen in een topcompetitie. Thomas is klaar om deze zomer te vertrekken."

Eerst titel, dan WK
Op de Club-website herhaalt de 22-jarige Ardennees wel dat hij klaar is voor een stap hogerop, maar nuanceert hij nu ook: "Ik denk wel dat
ik er klaar voor ben, maar dat is vandaag niet aan de orde. Bij Club blijven is een prioriteit." Alles hangt natuurlijk af van het feit of buitenlandse clubs in het tussenseizoen doorduwen. Het Duitse Wolfsburg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda toonde al concrete interesse, maar er is ook belangstelling uit Engeland en Frankrijk.

En wat met het WK in Brazilië? "Ik ben er totaal nog niet mee bezig. De aandacht gaat nu vooral uit naar het behalen van de landstitel. Als het zover komt, zal een eventuele WK-selectie misschien makkelijker in de schoot vallen."