Exclusief voor abonnees

Marc Degryse legt Club-CEO Vincent Mannaert op de rooster: “Als je drie mercato’s mist, ben je in Europa niet langer concurrentieel”

Vincent Mannaert en Marc Degryse.
Florian Van Eenoo photonews Vincent Mannaert en Marc Degryse.
‘t Zijn hoogdagen voor Club Brugge. In Europa toch, want in eigen land krasselt de uittredende titelhouder. Hét moment voor Marc Degryse, onze huisanalist, om CEO Vincent Mannaert te spreken. “Wanneer vallen de kwartfinales van de Europa League?” Mannaert: “In de play-offs...” Eensgezind: dit is het momentum om het voetbal ten goede te veranderen.

Degryse: “Laat me beginnen met je te feliciteren. Een punt pakken tegen Dortmund, ook al was het niet meer nodig. Straf.”

Mannaert: (glimlacht) “Dank je.”

Degryse : “Als voetballiefhebber heb ik er wel niet veel aan gehad. Kun je als betrokken partij van zo’n aanpak genieten?”

Mannaert: “Als het in de competitie wat stroever loopt en je moet naar de leider uit de Bundesliga die gemiddeld drie keer scoort, vind ik het absoluut oké dat je opteert om te vertrekken vanuit een goeie organisatie. Kan je het niet redden mét bal, dan mag het eens zonder zijn.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vanhoucke

  Marc Degryse moet niet denken dat hij de paus is van het voetbal,hij kan het als trainer niet waarmaken.

 • tim pappaert

  Is toch de speler zijn makelaar?? Dus hij zou moeten betalen, spelers zouden idd een pak kieskeuriger worden in hun keuze moesten ze het zelf bekostigen. Wat nogmaals, eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn.

 • Rudi Bollaerts

  En Marc jij was vroeger toch ook niet elke speeldag top ,ok naar Belgische normen meer dan goed maar voetballers zijn ook maar mensen en degene die 2/3 van de wedstrijden top speelt ,speelt niet in Belgie die is allang weg.

 • dirk claeys

  Iedereen weet dat europees voetbal veel punten kost in de pintjes liga! Het onderling Belgisch niveau is zo klein dat dit de beslissende kans word om een niet spelende ploeg veel voordeel te gunnen!