Exclusief voor abonnees

Marc Degryse: “Dit geeft Club niet meer af”

Vanaken, de maker van de enige goal.
BELGA Vanaken, de maker van de enige goal.
“Met het enthousiasme van het thuispubliek zie ik Club dit niet meer afgeven.” Onze huisanalist Marc Degryse heeft er een goed oog in dat we zo dadelijk met twee Belgische ploegen de Champions League induiken. 

En toch klopte plannetje

“LASK speelde zoals Philippe Clement voorspeld had: ‘kick-and-rush’, ‘Sturm und Drang’, noem het zoals je wil. Linz greep Club meteen bij de keel en zette goed druk. Bij momenten voetbalden ze bovendien beter dan dat je de indruk kreeg. Snel verticaal spel, mét goed voetbal bij momenten. Alles samen leverde dat voor de rust vijf kansen op. Onder andere een niet te missen plaatsbal in de beginfase, de bijna-owngoal van Deli en de kopbal van Holland. De 0-1 halverwege was niet verdiend, maar dat neemt niet weg dat Clements tactisch plan klopte.” 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  @Dirk, nu hoorde die van Brugge "niet"! Moeten ze nu al ook protesteren omdat ze een strafschop krijgen???. De tegenstrever die moet protesteren en dat doen ze toch ook? Is dat dan geen gejank? Club moeten protesteren als ze geen strafschop krijgen die er 1000% wel is zoals tegen Eupen. U bent waarschijnlijk zo iemand die blijft ingaan tegen iemand of tegen iets waar u zelfs weet dat u geen gelijk hebt.

 • Dirk Tuymans

  Onze Brugge man zal het is zeggen ...natuurlijk geven ze dit niet meer af. Anders zal de VAR nog wel wat helpen. Nu hoorde die van Brugge ni over de VAR. Anders is het altijd een gejank.

 • jurgen van durme

  Penalty wel degelijk correct, fout is fout en geen offside, zie maar naar 2de beelden van var

 • Nicolas Van Hoecke

  Hoe kan een tactisch plan kloppen als je voor hetzelfde 3-0 achter staat bij de rust?

 • Dirk Van der Weeën

  Matige match,holderdebolder voetbal ok,maar de 30 milj zijn terug bijna binnen en dat telt.En Carina strulens,je weet toch dat je voor een strafschop te krijgen eerst in de 16 moet geraken,wel dat is nu juist wat uw ploegje mist.