Mannaert reageert zo op commotie rond Geldhof

BELGA

Na de competitiewedstrijd tussen KV Kortrijk en Club Brugge circuleerde op sociale media het bericht dat scheidsrechter Frederik Geldhof op Facebook lid was van een openbare groep met de naam Red Side Kortrijk. De ref wist naar eigen zeggen van niets, maar het "nieuws" deed flink wat stof opwaaien in Brugse kringen. Daar waren ze na het 2-0 verlies niet te spreken over het optreden van Geldhof. De bestuurstop van blauw-zwart nam er nota van en draaide intussen de bladzijde om. "We richten de sportieve focus nu volledig op het bereiken van de bekerfinale" beklemtoont general manager Vincent Mannaert op de website van Club.

"We gaan niet mee in de polemiek, de wedstrijd is voorbij en het resultaat is wat het is. Los van alle randzaken is de analyse dat we voldoende kansen creëerden maar ze niet afmaakten. Efficiëntie (60 goals in de Jupiler Pro League red.) is dit seizoen één van onze voornaamste kwaliteiten maar gisteren schoten we daarin te kort, of beter te hoog."

"Over andere factoren wil ik het niet meer hebben. We kregen vandaag heel veel vragen om een reactie over de spelleiding, maar we gaan niet mee in deze polemiek. De wedstrijd is voorbij en het resultaat is wat het is. De reeks ongeslagen wedstrijden was Europese top en zal nog wel een tijdje meegaan, maar je weet dat daar een einde aan komt. Alle energie gaat vanaf nu naar de wedstrijd van woensdag waar we ons voor de eerste keer in 8 seizoenen kunnen plaatsen voor de finale van de Beker van België, na de Europese groepskwalificatie het tweede doel dat we ons bij aanvang van dit seizoen stelden."

Timmy Simons doet zijn beklag bij Geldhof
PHOTO_NEWS Timmy Simons doet zijn beklag bij Geldhof
Vincent Mannaert troost Mathew Ryan na de 2-0 nederlaag op Kortrijk. De general manager wil niet meer terugkomen op de commotie
PHOTO_NEWS Vincent Mannaert troost Mathew Ryan na de 2-0 nederlaag op Kortrijk. De general manager wil niet meer terugkomen op de commotie
Michel Preud'homme moest zijn spelers na afloop weghouden van de scheids
BELGA Michel Preud'homme moest zijn spelers na afloop weghouden van de scheids
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA