Mannaert: “Er kan maar één de Gouden Schoen winnen: Vanaken”

BELGA

’t Is de tijd van het jaar: de Gouden Schoen-koorts. Vincent Mannaert ziet maar één kandidaat: “Hans Vanaken verdient ’m. Meer nog dan vorig jaar. Want Hans is niet alleen een belangrijke speler voor Club Brugge, hij is inmiddels ook een completere, collectieve voetballer geworden. Hans heeft in het kalenderjaar 2019 98 procent van de speelminuten op het veld gestaan – er zijn topkeepers die niet zo’n regelmaat halen. Bovendien is Hans elke match bij de jongens die de meeste kilometers afleggen én aan een hoge intensiteit.”

“Zijn belang voor de ploeg is het best af te lezen in de grote matchen. In de voorbije play-offs was Club Brugge de beste ploeg – we haalden toen de meeste punten. Wel, in de negentien goals die we in de play-offs maakten, was Vanaken zeven keer beslissend – da’s 30 procent. In de voorrondes van de ­Champions League maakte Hans drie doelpunten – hij trapte ons naar het kampioenenbal. In 2019 maakte Hans zelfs meer doelpunten dan Samatta, de topschutter van de landskampioen. En tot slot spreken we hier over een speler die inmiddels vaste waarde is in de selectie van de beste ploeg op de FIFA-ranking. Kortom, ik denk niet dat iémand dezelfde adelbrieven kan voorleggen...”

LEES OOK IN HLN +. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: Club Brugge wil nú knopen doorhakken (lees: BeNe-Liga)
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GREGOIRE DE GRAEVE

  Sup van gent als ik kijk dan is vadis meer waard voor gent dan van Aken voor brugge hij verdiend hem zekers niet maar vadis ook niet veel betere voetballer maar te wisselvallig mbokani verdiend hem zekers heel belangrijk voor zijn club buffalofan

 • De Wit Herman

  Ik vind dat Mbokani de gouden schoen zeker meer dan verdiend mag krijgen. Trouwens wat heeft Van Aken dit jaar dan wel gepresteerd?? Club (Mannaert) koopt die gouden schoenen.

 • eric debanne

  Vanaken goeie speler voor België maar niet verder ......! Te traag en beperkt voor het buitenland

 • Carlos Simonis

  Prima voetballer die Vanaken, voor de Belgische competitie. Ruud Vormer, de Hollander, won ook de gouden schoen in België. Het zijn hardwerkende talentvolle voetballers die in de subtop goed meedraaien.

 • jean pierre Tibermont

  Als RSCA fan vind ik ook dat Hans de gouden schoen verdient in het land der blinden is nu éénmaal één oog koning.