Manier waarop hij bij Club Brugge moest vertrekken bezorgt middenvelder wrange nasmaak: "Ik mocht zelfs kleedkamer niet meer in"

Photo News
Dat Club Brugge hem niet langer een sportieve toekomst bood, kon Sander Coopman best wel aanvaarden. Dat hij na elf jaar dienst zomaar aan de kant werd geschoven, zorgt dan weer voor een wrange nasmaak. "Van dag op dag werd ik uit de kleedkamer gegooid en mocht ik niet meer met de groep eten." 

KV Oostende is stilaan een kuuroord voor ex-Bruggelingen. Na Jordi Vanlerberghe en Laurens De Bock vond ook Sander Coopman op twintig minuten van Jan Breydel ­onderdak bij de kustploeg. Na twee uitleenbeurten aan Zulte Waregem verliet de Zuid-West-Vlaming blauw-zwart nu definitief, al ging dat niet zonder slag of stoot. Al vroeg deze zomer was er concrete interesse van Racing Genk, maar de Limburgers vonden de transferprijs (bijna twee miljoen euro) onrealistisch.

"Club vroeg mijns inziens te veel. Gelukkig kwam er met Oostende (dat ongeveer 750.000 euro betaalde, red.) nog een goeie optie. Ook op Charleroi werd ik goed ontvangen, maar als Vlaming vond ik het project van KVO beter voor mij. Ze zeggen dat ik te honkvast ben, maar ook Racing Genk sprak mij aan."

Sander Coopman.
Jan De Meuleneir/ Photo News Sander Coopman.

Heel moeilijk door te breken

Nog voor Diaby, Limbombe en Refaelov de A-kern moesten verlaten, werd Coopman van de ene dag op de andere opzij geschoven. "Ik wou dit jaar écht mijn kans grijpen, maar al snel vertelde Club mij dat ze me wilden verkopen. Dan hoef je niets meer te proberen. Eerst mocht ik niet meer meetrainen van Leko, en al snel mocht ik zelfs de kleed­kamer niet meer in. Van dag op dag mocht ik ook niet meer met de groep eten. Dat vond ik allemaal extreem, zeker voor iemand die altijd zijn werk doet en al elf jaar bij Club speelde. Het was slikken. Ik ben niet iemand die de groep verziekt, integendeel."

Coopman verliet Club deze keer definitief en is zo na Storm, Bolingoli en Dierckx de volgende in de rij die niet definitief doorbreekt in de hoofdmacht. "Blijkbaar is het toch heel moeilijk (grijnst). Er zijn veel goeie voetballers, zoals Storm of Dierckx, die volgens mij zouden doorbreken als ze eens tien matchen op rij mogen spelen. Alleen lukt dat niet in een topclub, waar het om de prijzen gaat en jonge gasten na een mindere match doorgeschoven worden. Je kan dat Club niet verwijten en dat doe ik ook niet."

Coopman werkte gisteren zijn eerste training af bij KVO. "Het is goed dat ik na enkele turbulente jaren eindelijk houvast heb. Hier kan ik meedenken voor een paar jaar ver en me de komende seizoenen bewijzen."

Jan De Meuleneir/ Photo News32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc ledure

  Carol Vander Cruyssen !! Waarom zou Waregen dat moeten betalen??? Een speler die verhuurt werd door ne club aan een andere club En de helft van zijn wedden word betaald door de club vanwaar hij komt mag hij niet spelen met de club waaraan hij verhuurd werd tegen zijn moederclub.. EN moest Waregem dat toch doen moest Waregen 1 miljoen betalen aan Brugge dat klopt als een zeef met gaatjes.

 • Carol Vander Cruyssen

  Het feit dat vorig seizoen Z-WA 1 miljoen Euro zou moeten betalen hebben aan Club, om hem te laten spelen tegen datzelfde Club, bewijst toch dat ze er in J.B. niet gerust in waren...

 • Peter Debrouwer

  Eens benieuwd wat die jeannet van Anderlecht met z'n haarbandje in de pers zal vertellen nu Sanneh zijn plaats inpakt !

 • Louis Vanarwegen

  Met wat zijn ze tegenwoordig toch bezig in 1A,triest hoe ze met eigen jeugd omgaan, de supporters moesten hun rug draaien, ik begrijp die club besturen niet

 • Eddy Vervaet

  De familieclub....