Leko verwacht reactie van Club: “Het is geen crisis”

Ivan Leko.
Photonews Ivan Leko.
Tussen de zware bekernederlaag tegen Standard en de thuismatch tegen Charleroi in toonde Ivan Leko zich vanmiddag zelfzeker: “Het is geen crisis, we zitten niet in een dip. Ik ben er zeker van dat mijn ploeg zondag zal reageren.”

De twee opeenvolgende nederlagen in Gent en Luik kwamen hard aan bij Club, toch spreken noch de spelers noch coach Ivan Leko van een crisis. Club Brugge hoopt zich zondag in de competitiematch tegen Sporting Charleroi te herpakken, iets waar Leko niet aan twijfelt: “We hebben een paar matchen verloren, ja, maar daarvoor hebben we dat maandenlang niet gedaan. Het is nooit mooi en plezant, maar we moeten dit accepteren. Het is niet makkelijk om direct een oplossing te vinden, maar van een crisis is er geen sprake. We zitten ook niet in een echte dip, alleen staan we voor de uitdaging om dit recht te zetten. Ik ben er zeker van dat ik zondag een goed Club Brugge zal zien. Mijn ploeg zal reageren”.

Leko benadrukte tijdens zijn debriefing van de match op Standard dat de individuele foutjes niet langer getolereerd kunnen worden: “We hebben een normale analyse van de match gedaan. Als het goed is, doen we dat ook. Als we de matchen bekijken, maken we eerst en vooral te veel individuele fouten in de defensie. Daarom slikken we veel tegengoals. Maar anderzijds creëren we ook niet genoeg in de moeilijke matchen op verplaatsing. Op Standard hadden we 20 minuten de controle, maar dan scoren ze vier keer vanop vijf meter”.

Dat andere clubs zich meer en meer instellen op de speelwijze van blauw-zwart is Leko niet ontgaan: “Dat is ook normaal, hé. Wij doen er ook alles aan om de tegenstander te beletten zijn spel te kunnen spelen. We trainen hard op pressing, mandekking en de tegenstander die een laag blok neerzet. We wisten dat januari moeilijk zou worden, maar nu is het aan ons om opnieuw beter te doen."

Jan De Meuleneir- Photo News
Jan De Meuleneir- Photo News
BELGA19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert vanpraet

  Gouden schoen,assistkoning en nog altijd 12 puntjes op dat ploegje uit brussel!wat is de probleem?

 • wim brysbaert

  Er is er hier ene die zegt dat de riante uitgangspositie aan het wegsmelten is.Volgens mij is de voorsprong nog altijd 11 en 12 punten voorsprong op Charleroi en Anderlecht.Veel dichter zijn ze toch nog niet gekomen hoor.Maar natuurlijk zijn we nog geen kampioen.Ik denk dat Gent nog de grootste tegenstander wordt

 • marc ledure

  Marc Catrysse. !!!! De ref ???? Gaat ge eens GOED in de spigel kijken voor ge zevert??. Als die fluiters zijn zijn gestopt hè met fluiten en de bewijzen zijn er hè slecht spelen of niet den Anderlecht moest winnen. Het bewijs is er nu ze aanvaarden geen zwart geld meer of het is op dan ze de REF niet meer kunnen uitkopen.

 • Danny De Braekeleer

  Tegen Charleroi heeft FCB dit jaar zijn beste matchen gespeeld,dus hopelijk nu opnieuw ! Gezaag over de ref meehebben is cafépraat, doe zo verder.

 • Paul Van den Bruel

  Marc Catrysse, vergeten de niet gefloten penalty tegen Antwerpen. Uitslag dan 3-4 voor Club.