Leko pareert kritiek na 20 op 45: “We kijken naar het klassement”

BELGA
Zondag is het tijd voor ‘den derby’. Cercle Brugge hoopt op een stunt, Club Brugge heeft de drie punten absoluut nodig. “We zijn heel kritisch, maar staan nog steeds tweede in het klassement”, aldus Club-trainer Ivan Leko.

Veel belangstelling voor het perspraatje van Ivan Leko, waar Club Brugge zelfs een Oostenrijkse tv-ploeg mocht verwelkomen met het oog op de Europese match tegen Salzburg van volgende donderdag. ‘Servus TV’ kwam niet voor de volgens Leko uitgeklaarde rel met Ruud Vormer. “We hebben een goed individueel gesprek gehad. In voetbal kan zoiets gebeuren, zeker als je twintig maanden lang samenwerkt. De fans zijn emotioneel en weten hoe belangrijk Ruud is. Wat zij niet wisten, is dat hij die week nauwelijks getraind had en ik daarom die beslissing heb genomen om hem te wisselen.”

Club kijkt aan tegen een reeks van 20 op 45, geen cijfers om ‘u’ tegen te zeggen. “We zijn heel kritisch en niet tevreden met die cijfers, maar ik kijk enkel naar de ‘numbers’, naar het klassement. We staan nog steeds tweede in het klassement met twee punten meer dan Standard. Die reeks moeten we niet dramatiseren. Tegen Gent hadden we 60 procent balbezit en 23 doelpogingen. De beste ploeg heeft niet gewonnen, dat hoort erbij. Ondanks de mindere momenten proberen we met een goeie focus geconcentreerd de volgende match voor te bereiden.”

Leko en Vormer.
Photo News Leko en Vormer.
Ivan Leko.
Photo News Ivan Leko.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Daems

  het is een combinatie van factoren denk ik, maar Leko zou toch ook best eens wat meer tactische soepelheid aan de dag leggen; en wat ik al heel vaak gezegd heb, ; supporters vonden Diaby niet goed, nu zie je pas wat je mist; Diaby was een supergoeie spits en die hebben ze nu niet meer

 • jammy cappon

  Als clubsupporter vind ik het gratuit om de slechte resultaten op leko te steken. Wesley, een schim van zichzelf, Dennis, een kip zonder kop, vormer, nog steeds minder dan verleden jaar, rezaei, tot verleden week geblesseerd, danjuma, nog geblesseerd. Verleden jaar was er een echte diepe spits, Diaby. Die Diaby is nooit vervangen geweest want rezaei is eerder type wesley. Het bestuur is eerder in fout dan Leko!

 • Peter Van Mol

  Zo blijkt maat weer eens dat de meerderheid succes supporters zijn. Ook bij FCB! Nog niet zo lang geleden: een standbeeld voor Leko riepen ze massaal, nu willen ze hem buiten...

 • Paul Van den Bruel

  Ondanks alle kritiek op Leko en Club heeft Club Brugge na RC Genk de meeste doelpunten gemaakt en de minste doelpunten tegen gekregen. Of moet het zo gezien worden dat de andere clubs nog zwakker spelen dan Club. We zullen zien of de kritiek terecht is na Cercle en aanstaande week RCGenk. Ook mag gezegd worden dat tegen de 6 eerste ploegen van het klassement niet één verloren werd door Club Brugge. Go Bruges.

 • Freddie Heremans

  Ik heb Leko altijd verdedigd door dik en dun, maar dat lukt al een tijd niet meer. Een fan moet eerlijk zijn he ? Dat 20 op 45 niet belangrijk is, is de mop van 't jaar. Dat hij 23 doelpogingen zag tegen Gent en verdiende te winnen is te gek om los te lopen. Ik verwacht van huidig armtierig Club verlies tegen Cercle, tegen Genk en tegen Anderlecht. Dan kan Verhaeghe zijn hand toch niet langer boven Leko's hoofd houden ? Play off 1 is in accuut gevaar !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00