Leko hoopt op reactie na één op zes: “Wil het échte Club zien tegen Anderlecht”

Ivan Leko.
BELGA Ivan Leko.
“Te soft en te plat”, zo catalogeerde Ivan Leko de matchen tegen Genk en Antwerp vrijdagmiddag. De Kroaat wil zondag opnieuw het échte Club Brugge zien. “Pas dan maken we nog kans op de titel.”

Club Brugge leeft tussen hoop en berusting. De zespuntenkloof met Genk lijkt onoverbrugbaar, toch weigeren de Bruggelingen de handdoek te werpen. Zo ook Ivan Leko, die alsnog gelooft in een half mirakel. “We zullen er alles aan doen om zondag te winnen”, aldus Leko. “Voor de match tegen Antwerp wisten we dat een zevenpuntenkloof fataal zou zijn en dat het bij zes punten achterstand ook bijna gedaan is. In voetbal kan evenwel alles. Aan ons om zondag een reactie te tonen. ’t Is een klassieker tegen Anderlecht: als dat niet motiverend werkt, dan weet ik niet wat er je wel kan motiveren.”

Photo News

Leko steekt zijn ontgoocheling over de voorbije wedstrijden niet onder stoelen of banken. “Natuurlijk was ik ontgoocheld. Onze eerste drie matchen waren top, sensationeel, ongelooflijk goed. Nadien was het te soft en te plat. We waren niet op het niveau van een kampioen. En dan spreek ik niet over de VAR of over die strafschoppen, want we moeten kritisch zijn en kijken naar wat we zelf gedaan hebben. De tweede plaats? Wat is dat? Je wordt kampioen of je bent niets. Excuses inroepen, dat doen we niet.”

“We hebben opnieuw het Club Brugge van de eerste drie matchen nodig willen we alsnog kampioen worden”, beseft de Kroaat. “Met power, energie, intensiteit en grinta. Zes punten verschil is veel, maar langs de andere kant ook niet veel. Natuurlijk moeten we nu hopen dat Genk verliest, maar laat ons beginnen met zelf te winnen. Anderlecht is niet zo slecht als hun resultaten doen uitschijnen. Trebel, Kums, Bolasie: dat is toch kwaliteit. En de drie spelers achter Bolasie, namelijk Verschaeren, Amuzu en Saelemaekers, die zullen zich willen tonen in zo’n topper. Hopelijk krijgen we zondag tussen zes en acht opnieuw het echte Club Brugge te zien.”

Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anne depluverez

  Zet Nakamba eens in de ploeg en er zal veel meer Vechtlust en gedrevenheid zijn,

 • Dieter Planckaert

  Genk zal kampioenenkoorts krijgen te starten tegen Gent en zullen maar 7 op 15 halen. Club Brugge op het einde van de rit kampioen!

 • alain leynaert

  Er zal veel moeten gebeuren om Genk van de titel te houden,en dit is grote deels de schuld van Leko,ons trainertje met al ze bla bla.Verkeerde opstellingen,3 man verdediging en de flank spelers die zich moeten kapot lopen en een spits van 5 miljoen op de bank ga van de rest nog zwijgen,het zal niets worden dit jaar.

 • Georges Vande Velde

  Het laatste half uur op Anderlecht was ook maar minnetjes . Kan Leko die rotmentaliteit bij Club er uitkrijgen voor de resterende wedstrijden? Club speelt altijd halve wedstrijden , een helft alles en dan achterover leunen! Oppassen maar !

 • Philippe Vanbelle

  Leko hoopt ? Mocht hij eens beginnen met schrijvers in de ploeg te zetten dan zal het weer draaien . Zijn keuzes zijn toch soms zeer bizar !