Last minute-deal: Club Brugge heeft Colombiaanse nummer 6 Balanta te pakken

Eder Balanta in actie tegen LASK Linz.
EPA Eder Balanta in actie tegen LASK Linz.

Vergeet Victor Wanyama. Club kiest zoals aangekondigd voor de Colombiaan Eder Balanta (26), die vandaag een akkoord vond met blauw-zwart. De linksbenige verdedigende middenvelder van FC Basel tekent een contract voor drie seizoenen en traint vanaf dinsdag in principe mee in Brugge. Vrijdagmiddag al legde de achtvoudige international zijn medische test af, niet veel later volgde het akkoord.

Club Brugge aasde lange tijd op Victor Wanyama, maar was het wachten beu. Zowel de loonvoorwaarden van de speler in kwestie als de eisen van Spurs waren té hoog voor de Bruggelingen, waardoor Club zich sedert afgelopen woensdag meer en meer op Balanta is beginnen richten. Dat hij eigenlijk als centrale verdediger geschoold is, biedt blauw-zwart ook achterin op de positie van Deli alternatieven: “Het is een fysieke verdedigende middenvelder, die ook als verdediger kan spelen”, aldus Philippe Clement na de match tegen Genk. “Iemand die op twee posities kan spelen, is interessant om in je kern te hebben. Zeker omdat we heel drukke maanden tegemoet gaan. Het is onmogelijk dat iedereen alle matchen zal spelen”.

Vanaf “59 in onderstaande video kunt u een kopbaldoelpunt van Balanta zien:

 Eder Balanta probeert Lukaku van de bal te zetten.
Photo News Eder Balanta probeert Lukaku van de bal te zetten.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DANNY DE CLERCK

  Aan alle anti-brugge commentaren ; 2 bemerkingen. 1e; Als eigen jeugd zoveel opbrengt of opgebracht heeft , hoe komt het dan dat Anderlecht financieel aan de grond zit ? 2e : waarom hebben ze dan nu een achttal nieuwe buitenlanders gekocht ?

 • kelly Bernaert

  @Jacques: ze niet beter gaan vissen? moesten die Belgen het niveau halen dat ze MOETEN halen blijven ze altijd staan! ik vind het ook erg maar dat is bij gebrek aan betere, die belgen krijgen het onmiddellijk moeilijk in hun hoofd als ze eens in de eerste ploeg staan: vrouwen, dansings Sint niklaas en Antwerpen! Dat ze eerst eens op hun voetjes op de grond blijven en hun presetaties in de verf zetten maar neen liever op vertier gaan! dat is het verschil!

 • LUC HUON

  Begrijp Brugge niet , ze hebben een goede kern en geld in kas, maar al dat geld moet absoluut de deur ui, toch niet voor die 6 CL wedstrijden?

 • Jacques Hillaert

  Allee mannen gelijk Rits ( een Belg ) die zullen ook weeral verdwijnen, ik laat mijn kleinkind nooit nog voetballen , op de meet wordt ge toch vergeten, triestig

 • Dirk Tuymans

  Met veel praat ene van Tottenham willen gaan halen en dan uit armoede ene van Bazel kopen..! Wa ne stunt seg...