Exclusief voor abonnees

Krijgen Brugse ‘dubbelaars’ van 1996 eindelijk een opvolger? Gouden generatie blikt terug: “Beetje zoals het Club van vandaag”

Spehar en Stanic tijdens de viering van de titel in 1996.
photonews Spehar en Stanic tijdens de viering van de titel in 1996.
Voor het laatst met VTM in koeien van letters op de borst, met Hugo Broos in de iconische blauw-zwarte Adidas-coachvest op de bank én een onverslaanbaar elftal binnen de lijnen. Zo pakte Club Brugge in het seizoen 1995-1996 de dubbel – de tweede, na die van 1977 onder Happel. Aan de vooravond van de bekerfinale blikt de gouden ­generatie terug op het huzarenstukje. Aan Vanaken en co om zich bij Hugo Broos en de zijnen te voegen.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Lambrechts

    Als Brugge de beker wint kan je eigenlijk niet van de "dubbel" spreken maar eerder van een " zure dubbel "want de titel hebben ze eigenlijk gekregen zonder te spelen. Akkoord ze waren over het hele seizoen de beste ploeg maar er moesten nog play offs en een competitiewedstrijd gespeeld worden. Wie zegt dat ze daar geen dipje zouden krijgen. De eerste 2 wedstrijden in de play offs verliezen en dan wil ik het nog zien.

  • JOHNY HILDERSON

    Ja heb het allemaal meegemaakt,was prachtige ploeg zonder grote vedetten