Ivan Leko klaar voor komst Great Old: “Antwerp is titelkandidaat, maar zondag zijn wij favoriet”

BELGA
Stamnummer 3 tegen stamnummer 1, daar gaat u zondag best goed voor zitten. In de aanloop van de kraker is Ivan Leko respectvol, maar wel optimistisch over de komst van Antwerp. “In eigen huis zijn wij altijd favoriet”, meent de Kroaat.

Tien op dertig in de competitie, en toch is Ivan Leko hoopvol gestemd voor de topper van zondag. De coach van Club Brugge rekent Antwerp tot het kransje titelkandidaten, maar gelooft desalniettemin in de goeie afloop. “Luciano (D’Onofrio, red.) weet perfect hoe hij een titelploeg moet bouwen. En Bölöni weet hoe je kampioen moet spelen. Bolat, Van Damme, Haroun, Opare, Mbokani… Het zijn allemaal spelers die in topclubs gespeeld hebben en die veel ervaring hebben. Voor mij is het geen verrassing dat ze in de top drie staan. De sfeer, de grinta, de supporters: alles is aanwezig om mee te strijden voor de titel. En toch zijn wij zondag favoriet, want dat zijn we altijd als we thuis spelen. Of het nu tegen Anderlecht, Lokeren of Antwerp is: Club is altijd favoriet in Jan Breydel.”

Leko kan zondag geen beroep doen op Vormer en Denswil. “We zullen ze ongetwijfeld missen, maar proberen dit op te vangen. Denswil is in goeie doen en Vormer was vorig seizoen een kampioenenmaker. Het zijn twee belangrijke spelers, maar we hebben nog andere opties.”

Ondanks de magere resultaten in de competitie blijft Leko naar eigen zeggen rustig. “Ik zie tien op dertig, maar ook zes op achttien in de Champions League. Of ik meer druk voel? Ik voel maximum druk bij elke wedstrijd”, aldus Leko.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  Club scoort moeilijk? Slechts 2 doelpunten minder dan Genk en na de match van Antwerp zelfs tijdelijk 3 doelpunten meer.

 • eric debanne

  RC Genk is de best voetballende ploeg uit onze kompetitie ... Club scoort moeilijk hebben geen grote afwerker in de ploeg zoals vroeger ... En waarom Refaelov weg doen als je ziet hoe goed hij nog is ...!

 • Natacha Verpoort

  kerstvoetbal en Club Brugge nog nooit een goede match geweest! dus aub stop met die domme kerstmutsen en geef ons een pint in de plaats.

 • Leon Mertens

  Leko zou eens in eigen boezem mogen kijken ,Brugge aanvallend niets ,kunnen al welen geen verdediging openbreken en wanneer gaat die grote vedet Wesley nog eens scoren ?Rafaelov is klaar om Brugge een loer te draaien !

 • dretie munkies

  Club moet gewoon winnen : Antwerp is geen ploeg de eerste klasse waardig maar een bende hooligans die op een voetbalveld zijn beland