Exclusief voor abonnees

Huisanalist Marc Degryse begrijpt keuze van Clement: “In Brugge kan meer dan in Genk”

Clement en Degryse in de Luminus Arena.
Joel Hoylaerts / Photonews Clement en Degryse in de Luminus Arena.
De beslissing van Philippe Clement om over te stappen van Racing Genk naar Club Brugge is natuurlijk ook niet ontsnapt aan de aandacht van onze huisanalist Marc Degryse. De Gouden Schoen van 1991 begrijpt de beslissing van Clement. Hieronder legt hij uit waarom:

“De eerste indruk is misschien dat het raar of bizar is. Maar eigenlijk was ik niet verrast. Dit speelt al een tijdje. Club Brugge had aangegeven dat het niet verder wilde gaan met Ivan Leko. Zij moesten dus op zoek naar een trainer waar ze honderd procent achter staan. Het is logisch dat ze dan bij Philippe Clement uitkomen. Hij heeft zowel bij Waasland-Beveren als bij Racing Genk - toch een topclub - uitzonderlijk werk verricht. De manier waarop sprak ook aan. Clement heeft zijn stempel gedrukt. Hij heeft alle problemen die er waren kordaat aangepakt, maakte zijn spelers beter. Ongetwijfeld heeft dat indruk gemaakt op Club Brugge.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Valaert

  Ik mocht Clement wel als trainer / maar als mens laat hij op anderhalf jaar 2 clubs vallen voor ' t geld.

 • rik cappelle

  Ja als ge moet kiezen tussen een Champagne Barons de Rothschild en een platte Cava dan is uw keuze rap gemaakt hé !

 • dirk claeys

  Brugge wil top worden in Europa , en Dit elk jaar! Zoals een Leizig of Salsburg nu eraan komen!

 • Christle Rondags

  Zeker op de laatste 20 jaar gezien is club en Genk elkaars gelijke. Het is een stap opzij, terwijl er bij Genk toch duidelijk een project ligt en bij club niet. Jammer voor beiden, RSCA gaat domineren..

 • Yvan Walleyn

  Hopelijk geraken ze niet in schulden. Leko was goed. Waarom weg? Denk daarbij na! En alle respect voor Clement.