Exclusief voor abonnees

Hoe vervang je de geschorste Wesley? "Club Brugge moet altijd met twee spitsen spelen"

Photo News
Nu Wesley er een tijdje uit ligt, is Jelle Vossen plots Leko's grote man. Vraag is hoe de Kroaat de pionnen rondom de tijdelijke aanvalsleider zal schikken: "Vossen kan niet alleen voorin spelen", pleit analist en ex-aanvaller Nordin Jbari voor Dennis als tweede spits.

Time to shine, Jelle. De man die in het debuutseizoen van Ivan Leko niet eens 1.000 speelminuten verzamelde, moet Club Brugge straks doorheen het moeilijke parcours in augustus en september loodsen. Leko heeft een handvol opties om de afwezigheid van Wesley in de komende (wellicht) zes matchen op te vangen. Maar hoe hij het ook invult, Vossen zal altijd deel uitmaken van zijn plannen. Met drie goals op de teller lijkt de Limburger klaar, maar kan hij het straks ook zonder Wesley, die er morgen een eerste keer niet bij is? Tenzij het besluit van de Beroepscommissie Club Brugge niet voor 18 uur bereikt, gaat zijn schorsing enkele uren later tegen KV Kortrijk al in. Leko neemt de Braziliaan in ieder geval sowieso niet op in zijn tactisch wedstrijdplan.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Heremans

  Da's zeker, Carina meisje, want Bart Verhaeghe heeft iedereen omgekocht, de Bond, de refs, de VAR, de kalendercommissie, zelfs de ballenjongens en de cantinejuffrouw om iets in de drankjes van de tegenpartij te doen. Hoe, wist je dat niet ?

 • Leon Mertens

  Hadden allang een goede spits moeten kopen ,nee ze doen maar wat voor een ploeg met ambities mag het toch wat meer zijn !!

 • Joris Moeyaert

  Hij is nog altijd veel beter dan al die pseudo vedetten die na 10 betere matchen hun ploeg in de steek laten en voor het geld elders op de bank gaan zitten. Dit vak is hier veel te klein om de namen te noemen maar de recentste is Leanderke.

 • marc ledure

  Er is sprake van ,Djordje Jovanovic van Partizan Belgrado als spits

 • yvan knockaert

  En santini dan meester in de niet bestrafte ellebogen