Hoe Leko opvallend milder is geworden

Photo News
Het discours van Club-coach Ivan Leko is na de recente prestaties toch wel wat veranderd. Waar hij zich in het begin van het seizoen vooral vaak heel streng toonde voor zijn manschappen, is hij intussen een stuk milder geworden.

September, na 16 op 18 en late zege tegen Lokeren

“Al de complimenten voor Club... Dat we fantastisch zijn, dat we titelkandidaat nummer één zijn... Het betekent allemaal niets! Als we geen duels aangaan, geen extra inspanning leveren, dan is Club Brugge een heel gewone ploeg.”

Eind september, na hattrick Wesley tegen AA Gent (0-4)

“Een hattrick is fantastisch, maar Wesley moet áltijd die grinta tonen en de matchwinnaar willen zijn. Zoals Lewandowski of Cristiano. Hij moet meer rendement halen.”

November, na 1-3-nederlaag tegen Zulte Waregem

“Zonder twijfel was dit onze slechtste prestatie van het seizoen. Dit was niet ons voetbal. We moeten terug naar de basis. We moeten kritisch zijn - geen ‘cheap excuses’.”

Photo News

December, na 2-1-nederlaag in Waasland-Beveren

“Sommige spelers zijn met iets anders bezig. Voor Beveren voelen ze zich niet 100%, maar spelen we tegen Dortmund, dan is iedereen 300% fit. Dat kan niet.”

Januari, na 0-1-nederlaag tegen Charleroi

“Ik ben echt ontgoocheld met wat we getoond hebben. Dit komt als een verrassing. Ik verwachtte veel meer van deze match. Dit was niet het Club dat ik wilde zien.”

BELGA

Februari, na 1-1 tegen AA Gent

“Op basis van de kans zou Club de verdiende winnaar zijn geweest. We verliezen vandaag twee punten. Dan is het normaal dat er veel frustraties zijn.”

Februari, na 2-2 tegen Cercle

“We kunnen dramatiseren... De achterstand op Genk is groot, maar qua inzet en kwaliteit is dit zeker niet onze slechtste periode. Ik zou grote zorgen hebben mochten we niets meer creëren. Als mijn spelers geen energie meer zouden tonen. Maar dat is niet het geval.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roos Desreveaux

    Leko heeft de situatie niet meer in handen, de harmonie tussen spelers en trainer is een groot stuk verminderd, de trainer is verantwoordelijk voor de eindresultaten, de spelers moeten hun job doen, beiden doen hun job voor het ogenblik zeer slecht.Het bestuur is in stilzwijgen gelegd omdat ze toch al weten wat de evaluatie van Leko zal zijn en die zal negatief zijn.en staken de spelers van club morgen ook op de nationale betoging voor meer loon?????

  • marc germeau

    Zijn fiscale perikelen hebben hem weinig goed gedaan en Brugge houdt hem de hand boven het hoofd zolang hij trainer is... Eens buitengebonjourd zal Leko de volle laag krijgen. Hij weet dat en daarom doet hij zo raar nu, het moment komt dichterbij.

  • fons moons

    Leko weet wat hem boven het hoofd hangt (Propere Handen) en zet nu een charmeoffensief in ! Hij ziet de bui hangen; is een gewone trainer die als het goed gaat druk staat te molenwieken voor zijn bank en als het minder gaat als een dood vogeltje in zijn dug-out zit !