Het interview met een bijzonder emotionele Leko: "Ik moet gewoon zwijgen, naar binnen gaan en huilen. Huilen omdat iemand je uitlacht. Met je inspanningen, met je droom"

"I hate football", fulmineerde Ivan Leko, na afloop. "Ik was een idioot om ál die maanden geen kritiek te uiten op scheidsrechters en video referees. Maar vandaag hebben zij het spelletje waar ik zo van houd, kapot gemaakt. Ik ben naïef geweest. Hein zette in de media druk op de arbitrage, en daaraan zie je dat hij een topcoach is." De Kroaat spuwde zijn gal. "De VAR ziet eerst geen penaltyfout op Vanaken en staat daarna een doelpunt van Teodorczyk toe die één meter buitenspel staat (de beelden geven hier geen uitsluitsel over, red.). Mijn moeder vanuit Kroatië zag dat het buitenspel was." Leko klonk bijzonder emotioneel: "Elf maanden werk wordt tenietgedaan. Een video, een busje, zevenenvijftig refs... en nóg kunnen ze hun werk niet doen. Ze lachen ons gewoon uit. They joke with you." Om te herhalen: "Ik haat voetbal, vandaag." Maar tegelijk was hij strijdvaardig: "Club Brugge zal terugvechten. Tegen alle onrecht."

Bekijk hierboven zijn uiterst emotionele interview bij Sports Late Night

Photo News
Photo News
BELGA79 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yannik Samoy

  Goethals zou zeggen: niet zeveren, spelen.

 • Werner Gielis

  ge zijt misschien wel ne goeien trainer, maar ik denk dat ge nog veel kleenekskes gaat nodig hebben met dit niveau van uw ploegske, dat alleen nog punten haalt in het wereldkampioenschap schoonspringen op het droge !!

 • Marko Decandt

  Leko moet nu ook niet overdrijven, het vat is al lang af bij Brugge. Leko zegt precies dat ze nu enkel in deze wedstrijd alles verloren hebben, maar wat heeft Brugge sinds 2018 nog gedaan? Ik denk dat je de overwinningen sindsdien bijna op 1 hand kan tellen. Had Brugge echt zo sterk geweest zoals iedereen altijd zit te roepen, hadden de playoffs zelf al overbodig geweest en hadden ze al lang mathematisch kampioen geweest.

 • kris walraevens

  Hahahahahaha en van Deschacht blijf je af,

 • Danny Danny

  Het feit dat Brugge verloren heeft is heel simpel gewoon te klein en als ze zo verder doen zullen ze 3de eindigen ,in Po geen kampioen waardig . Wat Bart betreft ze zouden hem aan de deur moeten zetten, in de bond zetelen en bij club dat kan niet en dan die domme commentaar , en leko is een klein kind dat ze zijn lolly afgenomen hebben