Exclusief voor abonnees

Het Brugse succesrecept van 47 miljoen euro

Na Bacca en Izquierdo is Wesley volgende Zuid-Amerikaan die Club flinke winst oplevert

Wesley Moraes.
BELGA Wesley Moraes.
Het succesrecept. Een talentvolle Zuid-Amerikaan ontdekken, die geduldig polijsten, om hem uiteindelijk met veel winst te verkopen. Na Bacca en Izquierdo, nu Wesley Moraes. De balans: + 47 miljoen euro. Wow. 

Van toeval kan geen sprake meer zijn. Voor de derde keer in zes jaar tijd verkoopt Club een aanvaller uit Zuid-Amerika voor een recordbedrag.

In de zomer van 2013 was dat nog Carlos Bacca. ­Anderhalf jaar nadat het hem voor 1,6 miljoen euro had weggeplukt bij het Colombiaanse Atletico Junior, telde Sevilla bijna het vijfvoudige voor de toenmalige topschutter neer. Bacca trok voor 7 miljoen euro naar Spanje. In het pre-Neymartijdperk was dat – zeker voor een Belgische club – véél geld. Dat Club uiteindelijk in totaal een slordige 10 miljoen cashte voor zijn spits, had het te danken aan het afgedwongen doorverkooppercentage. Van de 30 miljoen euro die AC Milan in 2015 overmaakte aan Sevilla, stroomde zo’n tiende naar Jan Breydel.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  @Philippe, die hebben wel amper geld gekost op Rezai na. Club heeft nog veel meer binnengehaald zoals Limbombe, Diaby, Ryan, engels, Dirar en Meunier allemaal tussen 6 en 10 moljoen.

 • Bart Karmel

  Wel jammer dat ze het in het buitenland moeten zoeken. Wanneer eens een Kompany, Lukaku, Tielemans, De Doncker, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Courtois.... uit brugge. Wie? Zeg me wie uit brugge in dit rijtje past? Ik zie niemand, allemaal gekochte buitenlanders.

 • Freddie Heremans

  Philippe en Kristof, elke club vergist zich wel eens in haar inkopen. Maar of Rezaie een miskoop is zal onder Clement toch nog moeten blijken. Poulain kende een zwak seizoen maar in t kampioenenjaar 2017-18 een rots in de branding. En Horvath is de nr. 2 van USA, Letica de nr.2 van Kroatie. Miskopen ? Is kwestie van vertrouwen krijgen, want talent heeft vooral de jonge Letica met tonnen.

 • Kristof Maes

  Philippe; Poulain miskoop?? Decarli miskoop? je moet weldegelijk back-ups hebben en hij heeft getoond dat hij aardig goals kan maken met het hoofd ook (herinner je de knappe ongoal van dit jaar :'D )

 • Philippe Vanbelle

  En wanneer word de balans opgemaakt van al de miskopen ? Rezai ,Perbet , Poulain , De Carli, de keepers , ...