Exclusief voor abonnees

Grondige screening? Niet nodig als je concurrent kan pesten: het verhaal achter de onbegrijpelijke transfer van Diagne naar Club

BELGA
Een miscast. Hoe anders kan je de onbegrijpelijke transfer van Mbaye Diagne (28) omschrijven? Een zeldzame flater van Club Brugge, dat bekend staat voor zijn uitgekiend aankoopbeleid en benijdenswaardig management.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Karma hé. Die aankoop was absoluut niet nodig. Het is degelijk Brugge die naar Diagne is gegaan en niet omgekeerd. En veel heeft hij nog niet gespeeld, als hij erop staat zie je hem bijna niet behalve zijn 1 of 2 intikkers om te scoren. En nu doet hij club 900.000 euro verliezen (+ zijn zwaar loon) en wie weet de derde plaats. Had een gouden punt geweest al had Vanaken ook nog moeten scoren uiteraard.

 • Jan Boden

  Het blijft een feit dat Brugge op die positie geen versterking nodig had. Enerzijds Diagne halen en anderzijds Vossen in de tribune zetten was niet verstandig. Ook laten ze middenvelder Vanlerberghe naar KVM vertrekken, terwijl nu de 18-jarige De Ketelaere op die positie moet depanneren. De manier waarop Diagne toekwam, sprak eigenlijk al boekdelen. Je kan enkel besluiten dat men vooral A'lecht een hak wou zetten, het heeft Club al meer dan 4 mio euro gekost + een hoop imagoschade.

 • Yves Cordy

  Als het alleen maar de bedoeling was dat hij NIET bij Anderlecht zou gaan, dan is dit dus gelukt. Gezien wat hij op Brugge doet, hadden ze er misschien meer baat dat hij WEL naar Anderlecht om daar capsones te verkopen. Hij heeft een contract, dus ze moeten hem betalen, maar voor wat hij maar opbrengt tijdens een match zou ik hem een half doziin wedstrijden op de bank, dus uit de schijnwerpers, laten. Dan zal hij misschien wat afgekoeld zijn.

 • victor kemps

  Brugge heeft het zelf gezocht door zijn misplaatste koop. Anderlecht kan er alleen maar blij mee zijn. Geen medelijden met Brugge aub

 • PIERRE LEFEVER

  Als dit de pestgedoe reden was voor zijn huur moeten ze de gevolgen maar dragen. Pestgedrag prachtig voorbeeld voor de jeugd. Beetje scheinheilig gedoe Bartje en co