Geen breuken voor Club Brugge-aanvallers Vossen en Wesley

Photo News
Jelle Vossen en Wesley Moraes hebben geen breuken overgehouden aan het play-off 1-duel van zondag op het veld van AA Gent (2-1). Dat meldt blauw-zwart op zijn website. Het is nog niet bekend hoe lang ze in de lappenmand liggen. "De komende dagen moeten duidelijkheid brengen over de onbeschikbaarheid van beide spelers", klinkt het.

"Wesley moest na amper 10 minuten het veld verlaten met een blessure aan het onderbeen. Verder onderzoek wees uit dat de Braziliaan een zware kneuzing en diepe open wonde opliep", meldt Club over zijn spits, die zondag na zeven minuten de score had geopend in de Gentse Ghelamco Arena.

"Ook zijn vervanger Jelle Vossen kon de wedstrijd niet beëindigen. De Brugse nummer negen werd met de ziekenwagen afgevoerd. Een eerste scan wees uit dat er geen breuk in het bekken is", aldus de landskampioen. Morgen moeten nieuwe foto's meer duidelijkheid scheppen over hoe lang Vossen out zal zijn.

De blessures van topschutter Vossen - dit seizoen al goed voor vijftien competitietreffers - en Wesley kan coach Michel Preud'homme missen als kiespijn. MPH moet in zijn aanvallend compartiment ook al de geblesseerden José Izquierdo, Anthony Limbombe, Lior Refaelov en Abdoulay Diaby missen. Op speeldag twee in Play-off I ontvangt Club zaterdag (18u) Charleroi, in de stand hebben de Bruggelingen vier punten minder dan leider Anderlecht.

Wesley Moraes kon niet meer verder.
BELGA Wesley Moraes kon niet meer verder.