Franse media zien hoe Club dramatisch Monaco "regelrecht vernederde", vooral één Bruggeling oogst lof: "Hij was een beul”

Photo News
Ook de Franse media zagen hoe Club Brugge de Monegasken een pijnlijke nederlaag aansmeerde. Daarbij werd één man stevig in de bloemetjes gezet: Hans Vanaken. “’De beul’ had geen moeite om Monaco af te straffen.” 

L’Équipe: “Vanaken deed Monaco pijn”

“Monaco werd afgestraft. Het resultaat is wreed, maar niet onlogisch. In een Stade Louis II dat dof klonk, was Monaco defensief koortsachtig, etaleerden ze een aanstootgevende onhandigheid en toonden ze waarom ze op een negentiende plek staan in de Ligue 1. Vooral Hans Vanaken deed Monaco pijn. Eerst opende hij de score, nadien verzilverde hij een genereuze penalty. Hij was betrokken bij drie doelpunten in de laatste twee Champions League-wedstrijden van Club Brugge.”

L'Equipe

France Football: “Duivels efficiënte Bruggelingen” 

“Dortmund, Atlético Madrid en Monaco. Toen de loting voor de Champions League achter de rug was, stond een zege in het Prinsdom wellicht niet in het scenario van de Belgen. Maar kijk, zonder te domineren maar duivels efficiënt te zijn, vervulden de Bruggelingen met trots hun taak. De verdediging van Monaco hielp hen zeker, maar langs hun zijde stond de defensieve opstelling met drie pionnen gewoon goed. Een beetje verticaliteit deed Monaco in minder dan 15 minuten dood. De Europa League is nu een concreet doel voor Club Brugge.” 

France Football

SoFoot: “Club was niet indrukwekkend”

“Er werd gehoopt dat Monaco zou kunnen opstaan tegen Club Brugge, maar het werd een regelrechte vernedering”, klinkt het in SoFoot. “Nog nooit had een Franse club in de eerste 25 minuten van een CL-match drie goals geïncasseerd. Brugge was zeker niet indrukwekkend, maar ze voetbalden wel naar hun eigen mogelijkheden. En ze waren dodelijk efficënt. De verdediging van de Belgen had weinig last met de onmondige aanval van de Monegasken. Brugge won tot voor vanavond al sinds 2005 niet meer in de Champions League. Wel, de mannen van Ivan Leko hebben op fraaie wijze een einde gemaakt aan die negatieve reeks. De Belgische topclub zal na nieuwjaar in de Europa League voetballen. Wie weet hoe het op dat moment gesteld zal zijn met AS Monaco?”

SoFoot

Le Figaro: “Wesley is een permanent gevaar voor de tegenstand”

Hans Vanaken werd door Le Figaro ‘de Beul’ genoemd. “Hij had geen moeite om de koortsachtigheid van Monaco af te straffen. De 26-jarige Belg scoorde tweemaal in slechts vijf minuten tijd. Hij opende de score in afwezigheid van de verdediging. Nadien verdubbelde hij de voorsprong door ijzig kalm te blijven vanop de stip.”

“Terwijl Club gemakkelijk het Stade Louis II opeiste, blonk Horvath uit in doel. De Amerikaanse doelman hield Diop met een geweldige save van de openingstreffer. Hij was ook auteur van een mooie ingreep op een schot van Tielemans.”

En tot slot had Le Figaro het over Wesley. “Hij heeft opnieuw toegeslagen. Wesley scoorde al in Brugge, nu ook in Monaco. Hij zorgde met een raket voor de derde treffer voor Club. De 21-jarige aanvaller is een permanent gevaar voor de tegenstand.”

Le Figaro

Le Parisien: “De Belgen pakten het slim aan”

“Met een zware nederlaag in eigen huis heeft Monaco zich op de slechtst mogelijke manier voorbereid op de match van komend weekend tegen Paris Saint-Germain”, klinkt het bij ‘Le Parisien’. “Sidibé noemde het een schande. Henry vond dat een zwaar woord, maar eigenlijk is het gewoon de realiteit. Club scoorde drie keer uit zijn eerste drie kansen. Maar de Belgen pakten het wel slim aan. Het volstond om wat te pressen, Monaco zelf deed de rest. ‘Allez Titi, chante avec nous’, zongen de Brugse fans. Hun rivalen deden zelfs geen moeite om te reageren. Het bleef stil op de tribunes.”

Le Parisien70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • didier de coster

  nee das waar schoeters , zo een niveau in de CL maak je niet veel meer mee; cobw

 • Frans Vanderstappen

  Monaco was zeker zwak. Zo zwak dat misschien ook anderlecht er zou tegen winnen.Misschien dus.

 • tinneke toos

  De voorzitter van Club Brugge heet geen Constant Vanden Stock hé Charles Vanderperre.

 • tinneke toos

  Peter Debrouwer, boenk op man.

 • René Schoeters

  Het was gewoon het meest geschikte moment om dit Monaco te treffen, zoiets maak je niet elk jaar mee!