Engels: "Aan ons om de klus te klaren tegen Anderlecht"

Club Brugge heeft een nieuwe stap naar de landstitel in de Jupiler Pro League gezet. Blauw-zwart ging met duidelijke 1-4 cijfers winnen op het veld van titelverdediger AA Gent. De Buffalo's kwamen in de eigen Ghelamco Arena nog wel op voorsprong via Laurent Depoitre, meteen daarna zorgde Hans Vanaken  voor de 1-1 ruststand. Na de pauze bezorgden Jose Izquierdo, opnieuw Vanaken en Meunier, zijn schot week af op Rami Gershon, voor de belangrijke driepunter. Als Club komende zondag (14u30) Anderlecht verslaat, is de landstitel al een feit.

Club Brugge had het nochtans bijzonder moeilijk in de eerste helft - AA Gent drukte blauw-zwart tegen de muur. "We vonden moeilijk oplossingen, waren te onrustig in de omschakeling en leden te veel balverlies in de eerste helft. Aan de rust hebben we bijgesteld: we gingen man op man spelen achteraan - de verdediging stond als een huis. Grote klasse van ons."

De West-Vlamingen kunnen zondag de titel pakken als ze winnen van Anderlecht. "Het vertrouwen is groot, zeker na wat we hier in de tweede helft hebben neergezet. Die lijn moeten we zondag doortrekken. Aan ons om de klus te klaren", aldus Engels. Aan het EK in Frankrijk wou de centrale verdediger nog niet denken. "Eerst de titel en dan zien we wel."

BELGA
BELGA

Vanaken: "Geweldige Izquierdo"
Ook Vanaken glunderde voor de televisiecamera's van 11. "Wat een verschil tussen de eerste en tweede helft. Pas ná de rust slaagden we erin om de lange ballen van Gent eruit te halen en zijn we anders gaan spelen. We hebben dat goed opgelost en hebben het op de juiste momenten afgemaakt. Een geweldige Izquierdo maakte het verschil."

Het feit dat Vanaken vanop rechts - niet zijn voorkeurspositie - moest opereren, deerde hem niet. "Iedereen weet dat dat niet mijn favoriete positie is, maar de trainer had me daar nodig. Ik heb mijn uiterste best gedaan. Dat ik twee keer heb gescoord in niet eens mijn beste match, is mooi meegenomen. Het was heel fijn om mee het verschil te maken."

Photo News
BELGA
BELGA