En daar is transfer nummer vier bij Club: Helibelton Palacios tekent tot 2020

Helibelton Palacios is al de vierde wintertransfer van Club.
Photo News Helibelton Palacios is al de vierde wintertransfer van Club.
En dat maakt nummer vier. Deze middag arriveerde in het Brugse winterkamp in San Roque een nieuwe, weliswaar aangekondigde transfer. Na eerder al doelman Ethan Horvath, spits Carlos Strandberg en middenvelder Lex Immers, is er nu ook Helibelton Palacios (23) die overkomt van Deportivo Cali.

De Colombiaan legde eerder met succes zijn medische testen af en werd deze ochtend vervolgens op de vlieger richting Spanje gezet. De flankverdediger, die zowel links als rechts uit de voeten kan, tekende overigens een contract tot 2020 met optie op nog een extra jaar.

Zijn polyvalentie zal bij het hervatten van de competitie misschien al meteen van pas komen omdat Club op links door de blessure van De Bock en het uitlenen van Bolingoli nog maar weinig alternatieven heeft. Vooral omdat Cools - die nu goed zijn streng trekt als linksachter- in principe nog altijd een rechtsachter is.

Photo News
Photo News

International aan de zijde van Bacca
Palacios maakte in november 2015 zijn debuut voor de Colombiaanse nationale ploeg, voorlopig zijn enige cap bij de grote jongens. Hij stond er aan de aftrap samen met ex-Clubspits Carlos Bacca. Afgelopen zomer was Helibelton nog basisspeler in het Colombiaanse elftal dat de kwartfinale van het Olympische voetbaltornooi haalde.

De transfer van Palacios' landgenoot Germán Mera (26) moet nog altijd officieel afgerond worden. De centrale verdediger komt sowieso pas volgende zomer over. Overigens arriveert later deze avond ook nog de Nederlandse aanwinst Lex Immers in San Roque.

Helibelton Palacios, hier in actie voor de Colombiaanse nationale ploeg
photo_news Helibelton Palacios, hier in actie voor de Colombiaanse nationale ploeg
Photo News