Ei zo na voetbalde fenomeen Haaland in Brugge: deal met Club ketste in 2018 af door buitensporige eisen van... Mino Raiola

Erling Haaland speelde bijna voor Club Brugge.
Photo News Erling Haaland speelde bijna voor Club Brugge.

In de winter van 2018 stond Vincent Mannaert op een zucht van de transfer van de toen pas 18-jarige Erling Haaland naar Club Brugge. Haaland speelde bij de Noorse eersteklasser Molde, en werd getipt door Club-scout Kenneth Brylle, die Mannaert de raad gaf om Haaland “met de ogen dicht” te nemen. Mannaert voerde daarop verregaande onderhandelingen met Molde, de speler, diens vader én de zaakwaarnemer van Haaland, Mino Raiola.

Op clubniveau kwam het tot een akkoord - Club zou een transferbedrag van 5 miljoen euro betalen. De speler vroeg geen buitensporig contract. Zijn vader stond erop een bedrag van 500.000 euro te ontvangen. Raiola eiste op zijn beurt... 30% op de latere doorverkoop vanaf 0 miljoen. Stel: Club zou Haaland verkopen voor 30 miljoen, dan diende het om en bij 9 miljoen af te staan aan Raiola. Mannaert weigerde finaal de deal. Wegens te onethisch. Weliswaar nam Club Brugge die beslissing enkele weken na het losbarsten van Operatie Zero, maar ook zonder Operatie Zero had het bestuur zich niet laten verleiden tot een transfer. Red Bull Salzburg deed het wél.

Lees ook: In ons uitgebreid portret van Erling Haaland valt ook te lezen dat zowel Raiola als vader Alf-Inge Haaland een flinke stuiver verdiend zouden hebben aan de transfer van de Noorse spits naar Borussia Dortmund.

Photo News
Photo News17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Verschaeren

  Een flater van een honderdmiljoen ! .

 • PLANCKAERT Johan

  die hoort toch niet thuis in Brugge zeker?...

 • Baldr VanHoek

  Ja hun probleem had opgelost geweest en de commentaren waren waarheidsgetrouw geweest. Helaas weten we de feiten nu wat Club heeft gepresteerd afgelopen Europees avontuur.

 • Wouter Van de Walle

  Ze kopen 10 spitsen zonder nadenken maar den allerbeste laten ze lopen, sterk werk

 • Randy Vertessen

  Dan had hij nu niet gestaan waar hij nu staat.