Ga naar de mobiele website
^ Top

Donk: "Wil snel duidelijkheid over nieuwe trainer"

Photo News
De Club-spelers reageren ontgoocheld op het vertrek van hun coach, Christoph Daum. Het gevoel overheerst dat de Duitse oefenmeester het team weer op de rails heeft gezet door te hameren op tactische discipline. "We hebben enorm veel van hem geleerd", luidt het.

"Ik ben een beetje verrast en ontgoocheld dat Daum Club Brugge verlaat. Tot nu toe was ik gewend aan een trainer die langer dan één seizoen blijft", zegt Ryan Donk op de website van Club.

"Deze coach zorgde voor tactische discipline, van de verdediging tot de aanval. Dat zorgde voor extra druk op mij, want ik moest de lijnen uitzetten. Op die manier heeft hij mij beter gemaakt."

"De nieuwe coach zou mij bij Club kunnen doen blijven, maar wanneer zal die er zijn? Ik wil duidelijkheid voor de voorbereiding. Ik wil praten met de top van de club."

Vechtlust in plaats van spektakel
De andere Club-spelers delen de mening van Donk. Vadis Odjidja: "Daum vertelde ons het nieuws in de namiddag. We wilden hem uitzwaaien met een overwinning. Daum kwam aan toen het slecht ging met Club. Ik denk dat de titel zijn doel was. Het is jammer dat dat mislukt is, maar met de tweede plaats mogen we zeker niet ontevreden zijn."

"Daum heeft ons geleerd dat het resultaat het belangrijkste is. Met een 1-0 krijg je ook drie punten. Hij verving spektakel door vechtlust. Club is gegroeid onder deze trainer", meent Niki Zimling dan weer.

Jordi Figueras tot slot: "Als iemand vertrekt, doet dat altijd pijn. We weten niet waarom Daum vertrekt. Hij heeft ons veel geleerd."

photo_news
photo_news
photo_news


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug