Diagne praat voor het eerst voor camera sinds bewuste penalty: “Niet enige reden voor mijn schorsing. Ik heb coach ook vastgegrepen”

Diagne sprak voor het eerst over zijn penalty
VTM NIEUWS/PN Diagne sprak voor het eerst over zijn penalty
Voor het eerste heeft Mbaye Diagne (28) voor de camera gepraat over zijn bewuste penaltymisser tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. “Dat was niet de enige reden voor mijn schorsing”, zegt hij.

6 november. Club Brugge heeft uitzicht op een punt in het Parc des Princes wanneer het een strafschop krijgt. Gelegenheidskapitein Hans Vanaken maakt zich klaar om de elfmeter te nemen, maar spits Mbaye Diagne eist de bal op. Vanaken en coach Clement kunnen hun ogen niet geloven. Diagne lijkt zelfzeker, maar mist de strafschop. Pijnlijk voor de huurling van Galatasaray. Maar vooral een grote teleurstelling voor Club Brugge, dat verliest met 1-0. Diagne wordt vervolgens uit de wedstrijdselecties geweerd door Clement en later op non-actief gezet. 

Op de Senegalese televisie reageerde de spits nu voor het eerst voor de camera op het penaltygeval. “Toen ik opwarmde zei de coach tegen me: ‘Jij bent gekomen om ons in de Champions League te helpen. Begrijp je dat?’ En een paar minuten nadat ik inviel, kregen we een strafschop”, legt Diagne uit. “In Senegal weet iedereen dat ik geen penalty mis. Ik kan ook nog altijd niet geloven dat ik deze gemist heb. Toen de vice-kapitein (Hans Vanaken, red.) naar mij kwam, zei die dat hij wel zou trappen. Maar uiteindelijk trapte ik. Of dat de enige reden is waarom ik geschorst ben bij Club? (grijnst) Neen, ik heb de coach ook vastgegrepen.” 

Club Brugge reageerde bij VTM Nieuws op de uitspraken van Diagne. “Wat hij zegt, klopt niet”, luidt het. 

BELGA17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Delgoffe

  Wie het laatst lacht best lacht dus we zullen wel zien welke ploeg kampioen speelt en welke zogenaamde europese grootmacht in play off 2 zal mogen vechten.

 • Geert HERREMANS

  Bij FCB voelden ze zich weer eens de slimste door een speler voor de neus van Anderlecht weg te halen. Maar helaas is hun hoogmoed in dit geval recht in hun gezicht terug gekomen en heeft het bovendien veel geld gekost. 'Dat is Jezeke dat hen straft...' zou ons meter zaliger gezegd hebben.

 • willems michel

  Ja a F Noë, het echt te zien dat ge van voetbal niks kent.

 • Gaston FOUBERT

  Wie die overneemt heeft geld teveel en wie een put graaft voor een ander....

 • Patrick Van puymbroeck

  Dikke nul is het met te groot ego een tweede van den borre dus anderlecht heeft de handen al vol laat staan die klungel erbij en is er nog geld bij anderlecht??