De vroege vogel in Wesley, Club-spits die op zijn 21ste twee kinderen van 6 en 5 heeft: "Moeilijk maar ook makkelijk"

Wesley aan het feest na de gewonnen topper tegen Anderlecht.
Photo News Wesley aan het feest na de gewonnen topper tegen Anderlecht.
Niemand in Brugge die nog aan de kwaliteiten van Wesley Moraes twijfelt. De Braziliaan verlengde vorige week zijn contract tot 2023, waardoor zijn salaris in de buurt van grootverdieners Vanaken en Vormer komt. Niet slecht voor een spits van 21, die ook naast het veld al vroeg in actie schoot - zo leert een interview van 'Sportweekend' met Wesley.

21 jaar is Wesley pas, maar de krachtpatser in de spits van blauw-zwart heeft al wel twee kinderen: een dochtertje van 5 en een zoon van 6. Zij verblijven in Brazilië, waar de moeder van Wesley voor hen zorgt. "De taal is te moeilijk voor hen, daarom dat ze beter in Brazilië dan België blijven", aldus Wesley in 'Sportweekend' op vrt. "Ergens is dat moeilijk, maar ook makkelijk: ik ben hier louter om me te focussen op het voetbal en goed te presteren. Het afgelopen seizoen zijn ze hier ook wel een tweetal maanden geweest."

Op weg naar de training innig met Danjuma.
Jan De Meuleneir/Photonews Op weg naar de training innig met Danjuma.

Ook voor Wesley zelf verliep de aanpassing aan België niet van een leien dakje. "In het begin was het moeilijk door de koude en het eten, maar nu voel ik me hier prima. Ik heb hier via de club ook een goeie vriend die veel voor me regelt. Dat is er wel aan te zien denk ik." Inderdaad: na zijn 13 goals vorig seizoen scoorde hij er op de openingsspeeldag tegen Eupen twee, tot een rode kaart in de match erna tegen Moeskroen roet in het eten gooide. Een soap rond de strafmaat volgde, maar tegen Anderlecht en Zulte Waregem stond Wesley er alweer. 

Tegen Eupen scoorde Wesley meteen twee keer.
BELGA Tegen Eupen scoorde Wesley meteen twee keer.

En straks volgt de Champions League, met onder andere een dubbele confrontatie tegen Atlético Madrid. Een voor Wesley apart duel. "Op mijn 18de heb ik nog stage gelopen bij Atlético. Dat is vast en zeker een extra motivatie om te scoren tegen hen. Wie weet, als ik kan uitblinken in de Champions League... Dan kan ik misschien ooit mijn ultieme kinderdroom vervullen: spelen voor de nationale ploeg van Brazilië."

Rood voor een elleboogstoot in Moeskroen.
Photo News Rood voor een elleboogstoot in Moeskroen.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Deploige

  Jullie moeten ook niet zo hoog van de toren blazen. Brugge zit in de CL dank zij de punten die de ANDERE ploegen bijeen sprokkelen . En zoals Preudhomme indertijd de pintjes Liga de voorkeur gaf boven de CL. om dan weer kunnen uit te pakken met een titel. Doe zo voort......als sympathiekste club.

 • Roos Desreveaux

  wat wesley doet is zijn leven, en het is helemaal niet ongewoon dat mannen in brazilie op heel vroege leeftijd kinderen verwekken, maar ervoor zorgen is iets anders, het zijn dan meestal de ouders van de moeder die er moeten voor opdraaien, maar dat heeft niks met voetbal te maken, wesley zorgt voor zijn kinderen en zoekt zijn toekomst in het voetbal.het is zijn leven en bij brugge zijn wij tevreden over hem.

 • lucien luyten

  Hoogmoed komt voor de val Jeffrey ! De hegemonie ( en niet hegenomie) zal dit jaar al gebroken worden door GENK !!!

 • Jan van Renesse

  Jeffrey Van Walle,nagel op de kop! Club staat al meerdere jaren bovenaanin België, waarmee het nog verre van een Europese topploeg is, maar, in en rond BSL kunnen ze dit niet verteren. Stel je voor, een Vlaamse ploeg, en geen franstalige ploeg in waar zij van dromen franstalig België, die toonaangevend is... Erger, Coucke en Devroe sturen, als Vlamingen, zelfs franstalige tweets. Hoe diep kan je vallen?

 • Jeffrey Van Walle

  Geen enkele speler van de mauven zou nu een plaats hebben in de ploeg van Club. De hegenomie van Club staat voor jaren vast en of ze dat in Brussel nu graag hebben of niet.