Exclusief voor abonnees

De Oscar voor Transformatie van het Jaar: "Eindelijk juiste sleutel gevonden"

BELGA
In Hollywood zijn ze al ­uitgedeeld, in België gaat de Oscar voor ‘Transformatie van het Jaar’ naar Anthony ­Limbombe (23). In het begin van het seizoen nog uit de kern gezet, vandaag onmisbaar. Als onvermoeibare flankspeler en matchwinnaar.

29 juli 2017. Lokeren-Club. Eerste speeldag. Opstelling: Horvath; Mechele, Engels, Denswil; Palacios, Nakamba, Vormer, De Bock; Refaelov, Vossen, Dennis. Voorts op de bank: Hubert, Touba, Simons, Vanaken, Vlietinck, Izquierdo, Perbet. Van Anthony Limbombe geen spoor. Nochtans is hij de gedoodverfde opvolger van Izquierdo. Het seizoen daarvoor had hij onder Preud’homme al staaltjes van zijn immense talent laten zien. Maar daar heeft Ivan Leko geen boodschap aan. De Kroaat ratelt na afloop van de match hetzelfde deuntje af, zoals hij ook nu nog regelmatig doet. "Voetbal is een collectieve sport, waar individuen zichzelf niet op de eerste plaats moeten zetten, hoe goed ze ook zijn. Mentaliteit komt op de eerste plaats." 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pier Aspe

    Als die al voor "onmisbaar" wordt bekeken dan ziet het heel slecht uit voor Brugge.....12 in een dozijn zoals hij.