Ga naar de mobiele website
^ Top

Daum: "Ik zal nooit helemaal weg zijn bij Club"

Photo News
De aankondiging van Club-coach Christoph Daums vertrek kwam als een donderslag bij heldere hemel. Slechts iets langer dan een half jaar zal de passage van de Duitser bij blauw-zwart geduurd hebben. Toch zijn zowel Daum als zijn spelers ervan overtuigd dat ex-trainer van Keulen blijvend zijn stempel gedrukt heeft op het spel van de Bruggelingen. "Club is gegroeid onder Daum", klinkt het.

De Club-spelers wilden gisteren in de topper tegen Genk een mooi resultaat neerzetten om hun coach te bedanken. Met het afdwingen van de tweede plaats in de Cristal Arena is hen dat zeker en vast gelukt. Zo kan Christoph Daum in stijl afscheid nemen van Club Brugge en met een gerust gemoed terugkeren naar Duitsland. "Ik zal nooit helemaal weg zijn bij Club", meent hij.

"Mijn spelers hebben het uitstekend gedaan tegen Genk. Ze verdienen de tweede plaats. Ik heb een contract met hen. Ik werk zes dagen voor hen en de zevende dag werken zij voor mij. Ik ben trots op onze samenwerking", blikt Daum tevreden terug. "Dit resultaat is ook de verdienste van het harde werk van de technische en medische staf. En zelfs van de andere mensen bij Club."

"Onze fans zijn tevreden over de resultaten en over ons voetbal", vertelt de Duitser.

"Ik laat iets achter"
"De komende dagen praat ik met de voorzitter. Daarna zal ik vertellen waarom ik vertrek. Ik wil wel benadrukken dat dit niks te maken heeft met een aanbod uit Duitsland", drukt Daum de insinuaties de kop in. "Ik heb nog geen enkel bod ontvangen."

"Ik geloof in de toekomst van Club, want ik laat iets achter. En in gedachten zal ik altijd een beetje hier zijn", aldus de bijna ex-coach van blauw-zwart. "De spelersgroep is jong en wil leren. Bovendien zal Club ook sterker worden met een fitte Vadis Odjidja en Fredrik Stenman. De voorzitter kent de pijnpunten. Met enkele geslaagde transfers kan Club nog een stap zetten."

AFP
BELGA
belga
Meer over


Meld een bug