Club wint voor 3e keer in Denemarken en zet grote stap richting volgende ronde

BELGA
Drie op drie. Dat is het perfecte rapport van Club Brugge op verplaatsing naar Denemarken dit seizoen in de Europa League. Nadat het eerder al simpel won van Brøndby (0-2) en Kopenhangen (0-4), ging nu ook Aalborg (1-3) voor de bijl. Oulare en Refaelov vonden in de eerste helft de weg naar doel en dankzij een owngoal liepen de Bruggelingen zelfs uit tot 0-3. De Deense landskampioen kon diep in de tweede helft nog milderen tot 1-3 na een lichte penaltyfout, maar de kwalificatie voor de volgende ronde is zo goed als binnen voor de troepen van Preud'homme.

Club Brugge kent Denemarken stilaan als de binnenkant van zijn broekzak. Al voor de derde keer dit seizoen maakte blauw-zwart de trip, dit keer naar Aalborg. Geen grote naam, maar ook geen doetje. Het is de Deense landskampioen én in de groepsfase van de Europa League kreeg het in eigen huis geen enkele goal tegen. Geen slechte cijfers, maar daar lag Michel Preud'homme niet van wakker. De Brugse coach dropte voorin Obbi Oulare tegen de sterke Vikingen en die ingreep loonde ook.

Nadat Ruud Vormer al na vijf minuten een eerste waarschuwingsschot op de paal had geschoten, kopte Oulare na 25 minuten wel raak. De bonkige spits klom hoger dan zijn twee bewakers: bingo. Preud'homme met een knipoogje naar zijn poulain. Meteen ook het honderdste doelpunt van Club dit seizoen. We schrijven 19 februari(!). Maar dan moest de 'Killer van Denemarken' nog komen. Lior Refaelov, eerder al goed voor een hattrick in Kopenhagen, scoorde op een fantastische wijze de 0-2. Over de Israëliër worden in Denemarken nu al 'crime series' geschreven.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Ook na rust zat Club in een zetel. Het liet de Denen komen en één keer moest Mathew Ryan zijn klasse tonen. Want ook dat heeft blauw-zwart: een topper tussen de palen. Het controleerde simpel de partij en dan zit het soms wel eens mee. Onder druk van een alweer sterk spelende Thomas Meunier duwde Petersen de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman in doel: 0-3. Dat Helenius er vanop de stip na een lichte fout van Meunier nog 1-3 van maakte, was slechts een voetnoot. Toch één minpuntje: de blessure van Oulare. Kopzorgen voor Michel voor zondag. Over de kwalificatie maakt hij zich ongetwijfeld minder zorgen.

BELGA
EPA
BELGA

Technische fiche:

Europa League:

Zestiende finales - Heen:

In de Nordjyske Arena in Aalborg (Den):

Aalborg - Club Brugge 1-3 (rust: 0-2)

Scheidsrechter: Tom Harald Hagen (Noo)

Doelpunten:

Aalborg: Helenius (71, pen)

Club Brugge: Oulare (25.), Refaelov (29.), Petersen (61. owngoal)

Strafschoppen:

Aalborg: Helenius (71., omgezet)

Gele kaarten:

Aalborg: Dalsgaard (4.)

Club Brugge: Silva (75.)

Opstellingen:

Aalborg: Larsen - Dalsgaard, Petersen, Thelander, Blabjerg - Würtz (cap), Thomsen, Börsting (80. Kristinsen), Bruhn (46. Augustinussen) - Helenius, Jacobsen (63. Enevoldsen)

Coach: Kent Nielsen (Den)

Club Brugge: Ryan - Meunier, Duarte, Mechele, De fauw - Simons (cap), Refaelov (80. De Sutter), Vormer - Gedoz (58. Gato Silva), Bolingoli, Oulare (69. Vazquez)

Coach: Michel Preud'homme (Bel)