Club weigert 18 miljoen van Lazio voor Wesley: nieuw bod op Braziliaan stuit weer op een njet

Lazio SS had beter moeten weten. Als 25 miljoen euro uit China niet volstond voor Wesley (22), wat zou Club dan akkoord gaan met 18 miljoen, plus drie miljoen aan bonussen? ’t Is wachten op een Engels monsterbod.

Overtuigd zijn ze in elk geval. Een jaar nadat de Italiaanse bekerwinnaar aanhoudend (en tevergeefs) Wesley probeerde te versieren om naar de Serie A te komen, bracht het de voorbije dagen een officieel bod uit Club. Lazio liet weten 18 miljoen euro – bonussen niet meegerekend – over te hebben voor de aanvaller, die afgelopen winter al eens op uitnodiging naar Rome reisde om er een bezoekje te brengen aan de club.

Lang moest Club evenwel niet nadenken over het bod. Omdat het simpelweg veel te weinig is. Blauw-zwart veegde begin dit jaar nog een lucratieve aanbieding uit China, van de Chinese vicekampioen Guangzhou Evergrande, van 25 miljoen euro doodleuk van tafel. Net als de 20 miljoen van Cardiff City, dat intussen gedegradeerd is naar de Championship.

Club droomt van minstens 30 miljoen euro voor zijn sterkhouder. Dat Lazio zó ver zal gaan, zou verbazen. De laatste tien jaar telde het maximaal ruim 20 miljoen euro neer, voor Mauro Zárate. Naast de 18 miljoen euro voor Sergej Milinkovic Savic (ex-Genk). Berichten dat Wesley al een persoonlijk akkoord zou hebben met Lazio blijken bovendien niet te kloppen.

Het is een publiek geheim dat de fysiek imposante spits straks het liefst van al naar de Premier League trekt – zijn droomcompetitie. Vandaar dat hij onlangs de interesse van Bayer Leverkusen al snel naast zich neerlegde. Wesley mikt hoger. Club met hem. De Braziliaan moet straks een recordbedrag opleveren. En dus is het wachten tot de Engelse clubs beginnen bieden. Die schieten traditioneel later in gang. Newcastle United – waar het nog steeds onduidelijk is of Rafael Benítez coach blijft – volgt het dossier alvast op de voet, net als West Ham.

Wesley, dit afgelopen seizoen goed was voor zeventien goals en negen assists, gaf al langer te kennen dat hij “de duurste uitgaande transfer van België wil worden, dat record van 25 miljoen euro wil breken.” 

Benieuwd voor wie en vooral voor welke som Club straks wél zwicht.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  @Gunther, hij mag van mij blijven. Is nog jong en kan nog progressie maken. Niet plooien en veel eisen want de solden zijn voorbij in België!

 • Stephanie Roose

  Zelfs 18 miljoen is al veel te veel voor wesley sterk en goed maar duurt maar 2 matchen en dan weer tien matchen niet te zien. Stuur hem maar naar china

 • Freddie Heremans

  Wat dee buitenlandse gegadigden in Wesley OOK zien , Luc Cleynhens, is zijn werkkracht, zijn opofferingen als heuse ploegspeler, taken uitvoeren om de ploeg beter te laten draaien. Een all-in spits, zeg maar, die in ieder systeem rendeert. Wesley wordt niet uitsluitend afgerekend op zijn score-statistieken. Zulke spitsen zijn eerder zeldzaam. Heel terecht dat Club een bedrag in de buurt van 30 milj. wil.

 • Gunther Serneels

  Hallo?30 miljoen?Tja...je kan het maar vragen he.Ik denk dat ze binnen een paar weken hun visie moeten bijstellen en hoop dat het die 18 miljoen maar vlug aan neemt,anders zal wesleyke gewoon terug bij Brugge spelen volgend seizoen.

 • Roos Desreveaux

  zoveel mogelijk halen uit deze transfer en dan enkele lucratieve investeringen doen in goede spelers, zoals club de laatste jaren bezig is.dat is pas goed ondernemen, chapeau verhaeghe en mannaert.