Club-spits Mbaye Diagne moet woning voor vrijdag verlaten

Diagne en het huurhuis dat hij niet wil verlaten.
VTM/HLN Diagne en het huurhuis dat hij niet wil verlaten.
Nog vijf dagen heeft Mbaye Diagne om een nieuwe woonst te vinden. Zoniet wordt hij vrijdagmiddag onherroepelijk uit zijn huurwoning in Knokke gezet. Dat besliste de vrederechter vrijdagavond in Brugge nadat de Senegalees een nieuwe belofte om op 8 mei zijn huis te verlaten opnieuw niet is nagekomen. 

Diagne heeft tot vrijdag 12 uur de tijd om met zijn gezin te vertrekken. Enkele uren later komt de vrederechter samen met een deskundige en de openbare diensten ter plekke om te zien of hij effectief vertrokken is. De advocaat van Diagne dweepte vorige week met de coronacrisis - een verhuis zou niet tot de essentiële verplaatsingen behoren. De spits van Club Brugge had de voorbije tijd evenwel ‘een verlenging van de huurovereenkomst wegens buitengewone omstandigheden’ kunnen en moeten aanvragen, maar dat gebeurde niet, zo oordeelde de rechter. 

Bovendien werden hem én door Club Brugge én door het immokantoor twee alternatieven aangeboden, maar ook daar is hij de voorbije maanden niet op ingegaan. “We zijn nu tot een akkoord gekomen dat mijn cliënt voor vrijdag zal vertrekken”, aldus Diagnes advocaat Sébastien Ledure. “Wij zijn al die tijd op zoek geweest naar een constructieve oplossing en zijn zelf met deze datum (15 mei, red.) naar voor gestapt.” Of Diagne zal kunnen terugreizen naar Italië of Senegal, valt af te wachten. “Dat zijn we nu aan het onderzoeken”, aldus Ledure.

Diagne weigert huurwoning te verlaten:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny De Jonghe

  Diagne heeft het bewust al zwaar verprutst tegen PSG ,en meent nu boven alles en iedereen te kunnen staan , omdat hij overbetaald word en hijzelf denkt , boven de wet te staan. Hij kan allicht met zijn bankrekening , méér huizen kopen dan de meeste mensen. Maar breekt zijn huurvilla liever af !

 • Rudi Swinnen

  Hij gaat nog wel op een of andere manier voor een verrassing zorgen verwacht ik . Een zelfverklaarde God als hij kan het gevoel van een nederlaag niet verteren .

 • Alexander Stroobants

  ik heb zelfde probleem. maar krijg haar er niet uit. vredegerecht werkt niet en huis wordt verder gesloopt. bij uitspraak heeft ze nog een maand. begrijp dit dus niet.

 • Dennis Andersen

  Tegen de wet want het is vastgelegd bij ministerieel besluit dat men tijdens de crisis geen mensen uit hun huis kan zetten.

 • Chris Dupont

  Krijgen die voetballers geen geld genoeg misschien om huur te betalen? Dat internationaal gerecruteerd van voetbalclubs, waarom is dat nodig? Daar komt dan nog ‘familiehereniging’ bij: wie betaalt dat allemaal?