Club in het verweer tegen "fake news over stadionplannen”

Photo News
Club Brugge roept inwoners van Sint-Andries op om te stoppen met de verspreiding van foutieve info over het nieuwe stadion, sinds er fictieve ontwerpen zijn verschenen op de Facebookgroep 'Geen groter stadion op Sint-Andries'. De beheerder en moderator van de groep met zo'n 630 leden kregen een aangetekende zending. 

“Dergelijke stemmingmakerij zaait nodeloos onrust. Indien u manifest verder foute informatie verspreidt, laat u ons geen andere keuze dan alle mogelijke maatregelen te nemen", aldus Club in de brief. De moderator van de groep, zelf fan van Club en buurtbewoner, reageert verontwaardigd: "Ik word afgedreigd door Club Brugge. Die simulaties, die een mogelijke impact op de buurt schetsen op basis van de gangbare afmetingen, zijn niet eens van mijn hand."

Volgens Club is er nog geen definitief ontwerp van het stadion en wil men foute opvattingen de wereld uit helpen. "Van de tien aangeschreven architecten en bouwconsortia, zijn er drie weerhouden. Die zijn nu bezig met een voorontwerp. Er is nog geen beslissing gevallen. Er komt een nieuw infomoment voor de buurt in juli, in alle openheid", klinkt het. 

Lees ook: 

Blauwzwarte pintjes? Schenkt Club Brugge straks zelfgebrouwen bier aan de fans?

Club wil nieuw stadion bouwen op site Jan Breydel, voor Cercle moet er andere thuishaven komen. Verhaeghe: “Streefdoel is 2022-2023”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nolle Verdonck

    Voor de bleiters. Het stadion stond er eerst. Veel buurtbewoners die nu klagen, hebben een huis gekocht na ze dachten dat club ging verhuizen, puur speculatie. Ik snap eigenlijk de commotie niet. Het trajectplan van euro 2000 wordt in voege gebracht. Het gaat beter zijn dan nu.

  • Marcel Vandersteen

    Totaal onverantwoord om daar een nieuw stadion te plannen …

  • Ken Goeste

    Afbreken in plaats van bij of verbouwen. Terug groen en het beton weg.