Club heeft Poolse vervanger voor Vázquez beet

EPA
Als alles goed gaat, tekent de Poolse international Karol Linetty vandaag een contract bij Club Brugge. Blauw-zwart betaalt ongeveer 3 miljoen euro voor het 20-jarige ­talent dat Lech Poznan­ ­vorig seizoen naar de titel leidde. Bij Club kan hij Vázquez vervangen.

Gisteren zag de box-to-box middenvelder zijn nieuwe werkgever een eerste keer aan de slag in het Jan Breydelsta­dion, waar hij straks een bepalende rol hoopt te spelen. De Poolse international wordt in eigen land tot één van de grootste talenten gerekend. Na 2,5 seizoenen in de A-ploeg heeft het jeugdproduct van Lech op 20-jarige leeftijd al 68 competitiewedstrijden en een landstitel in de Poolse Extraklase achter zijn naam.  

Linetty heeft technisch veel kwaliteiten en beschikt ook over een uitstekende mentaliteit. Enige minpunt: hij scoort weinig. Maar zijn vele assists maken dat ruimschoots goed.  

De zesvoudige Poolse international is dan wel geen zuivere nummer tien, toch kan hij straks ­samen met Hans Vanaken het nakende vertrek van ­Victor Vázquez mee opvangen. Als Linetty vandaag slaagt voor zijn medische test en snel zijn krabbel plaatst, zit hij zondagnamiddag (14u30) mogelijk al in de kern tegen Standard.

EPA
EPA
EPA