Club-fans schamen zich voor Jan Breydel, eisen nieuwe tempel én excuseren zich nu al bij CL-tegenstrevers

Photonews en
Binnenkort mag Club Brugge zich in de Champions League meten met de allergrootsten der voetbalwereld. Een droom voor spelers én fans, maar toch zit een groepering van Club-supporters met iets verveeld. Ze schamen zich immers voor hun bouwvallig stadion, roepen met een open brief op tot actie én verontschuldigen zich bij de tegenstrever. 

Taskforce 5 na 12, een organisatie van Club-fans, zien in de Champions League-deelname het ideale moment om het verwaarloosde Jan Breydel-stadion aan de kaak te stellen. Tien jaar geleden gaf de stad Brugge zijn zegen om een nieuwe tempel te plaatsen, maar een decennium later wacht de blauw-zwarte aanhang nog steeds. Met een open brief wil de denktank nu de huidige manke arena opnieuw onder de aandacht brengen én de tegenstrever waarschuwen. 

De open brief: 
"We schrijven maart 2008: stad Brugge geeft zijn fiat voor een nieuw stadion voor Club. Tien lange jaren al droomt elke Clubfan van een eigen voetbaltempel. Door procedureslagen, afgekeurde vergunningen, politiek gebakkelei en bezwaren van kleingeestige ondernemers met een groot ego is die droom stilaan een nachtmerrie aan 't worden.

Club, dé ambassadeur bij uitstek van de stad Brugge speelt anno 2018 nog steeds in een volledig gedemodeerd stadion: overal betonrot, niet te harden rioolstank, verstopte toiletten, kapotte water- en electriciteitsleidingen (sic), waterlekken, kletsnatte fans bij de minste plensbui. (lees onder de foto verder)

Jan Breydel

Tenenkrullend en onaanvaardbaar dat de Belgische kampioen op die manier straks de top van het Europese voetbal moet ontvangen. Club, zijn hondstrouw blauwzwart legioen, de fans van onze toekomstige Europese tegenstanders en België als voetballand verdienen beter. Hoog tijd voor ons land om een infrastructurele inhaalbeweging te maken. HET IS 5 NA 12!

Plaats onderstaande boodschap op jullie tijdlijn en op de officiële social media kanalen van onze Europese opponenten. Graag massaal delen. We are Bruges!
Taskforce 5 na 12

Ongemak

Om de bezoekende fans van Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Monaco te waarschuwen, werd er een aparte boodschap in het Engels gecreëerd: “Welkom in een van de oudst en meest versleten stadions van Europa. Sorry voor het ongemak. De fans en het bestuur valt niets te verwijten.”  

Omwille van verscheidene groeperingen die gekant zijn tegen een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg, zullen de fans nog minstens vijf jaar moeten wachten vooraleer ze hun vlaggen in een fonkelnieuwe tempel kunnen bovenhalen. 

De speciale boodschap voor de fans van de CL-tegenstrevers.
GF De speciale boodschap voor de fans van de CL-tegenstrevers.49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yuri Colombi

  Een beetje rioolgeur is eigen aan elke boerderij. Houden zo !

 • luc teirlynck

  In gent kunnen ze er over mee spreken 13 jaar duurde het voor alles In orde was , niet enkel in bruhhe hebben ze nood aan een nieuw stadion maar bijna elke club op hoogste niveau in België is aan vernieuwing toe , de ghelamco is super gezellig en steeds netjes , eten , drinken wc ,s en heel toegankelijk voor iedereen zoals rolstoelgebruikers , en ja dat trekt extra veel volk aan Forza buffalo

 • demaertelaere Debbie

  Als ze nu eens punten pakken in de CHL dan zou er al een stukje betaald zijn he .

 • Georges Vande Velde

  Johan Billiet volwassen mensen spreken anders. Die drie keer internationaal getuigen van kortzichtigheid. En als ge denkt minder belastingen te betalen als het nieuw stadion er niet komt dan bent gij niet van deze wereld.

 • Christiaan Mansfeld

  Wat me als Nederlander opvalt is dat iedereen wel ergens schuld aan lijkt te hebben. Kan daar niet over oordelen maar waarom vraagt niemand zich eens af waarom in Nederland bijna elk stadion er picobello uitziet of binnenkort vervangen. We hebben ook protestpartijen etc. En trouwens de Nederlandse aanpak is ooit gekopieerd van Anderlecht.