Club-fans op de vuist met die van Gent na gewonnen bekerfinale bij beloften

Twitter Niels Poissonnier

De bekerwinst van de beloften van Club Brugge tegen AA Gent werd deze namiddag overschaduwd door rellen. Toen Club na penalty's zich de betere toonde van de Buffalo's kwamen de fans van blauw-zwart het veld opgestormd en zochten ze de confrontatie op met de supporters van Gent. 'Fans' van beide clubs gingen met elkaar op de vuist.

Club: "Relschoppers zullen straf niet ontlopen"
"Wij betreuren dit ten zeerste", reageerde Club Brugge. "We stellen vast dat een groot deel van de herrieschoppers mensen zijn die bij ons al niet meer in het stadion mogen. Zij hadden blijkbaar besloten om de beloftenbekerfinale aan te grijpen om nog eens problemen te veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat de relschoppers hun verdiende straf niet ontlopen. Zij die bij ons nog geen stadionverbod hadden, zullen er natuurlijk ook een krijgen. Daarom hopen we dat ze snel geïdentificeerd worden. We stellen jammer genoeg vast dat er de laatste tijd een nieuwe soort van radicalisering plaatsvindt binnen supportersmilieus. Niet alleen bij ons, ook bij andere clubs is dat zo. We moeten dit een halt toeroepen."

Eerder deze week raakte bekend dat hooligans van onder meer Gent, Brugge, Antwerp en Beerschot plannen hadden gesmeed voor een confrontatie op het Kiel. Daarop besliste de Pro League om de finale te verschuiven naar het stadion van KSV Roeselare.

"Niets met voetbal te maken"
"Ik wil alleen kwijt dat deze competitie een goed initiatief was, en dat ik daarover positieve mails heb gekregen van alle betrokken clubs. Wat vandaag op Schiervelde gebeurd is, had echter niets met voetbal te maken", verklaarde Chris Van Puyvelde, initiatiefnemer van de U21 Cup.

Club Brugge kwam in de eerste helft op voorsprong na een goal van Verstraete. Na de pauze bracht Caenepeel AA Gent terug op gelijke hoogte. Toen het na 90 minuten nog steeds 1-1 stond, moesten strafschoppen beslissing brengen. Daarin zegevierde blauw-zwart met 4-3.