Exclusief voor abonnees

Club Brugge wil nú vooruit en knopen doorhakken over toekomst Belgisch voetbal: “Stilstaan is achteruitgaan”Florian Van Eenoo Photo News
Brugge is klaar voor ‘De Koninklijke’. Vincent Mannaert en Club Brugge merken hoe Real Madrid de revolutie van het internationale voetbal ontketent en zien in dat België niet langer mag treuzelen. Marc Degryse ging praten met Mannaert: “Ik wil Vincent vragen of ik de komende jaren Groningen moet analyseren of Waasland-Beveren.” Het antwoord van Mannaert is luid en duidelijk...

Als ik met mensen uit mijn omgeving praat over de BeNe-Liga, en ik zeg dat ik zo’n idee niet slecht vind, dan word ik uitgelachen

Marc Degryse

Wie is dan de zot?

Vincent Mannaert

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Thijs

  Brugge is ook een wereldploegje he

 • Jurgen Vermaut

  Die BeNe league komt er, daar maak ik me geen illusies over. De grote Nederlandse ploegen en de grotere Belgische ploegen hebben het geld nodig om nog groter te worden. Een markt van 26 miljoen is veel lucratiever dan een markt van 10 miljoen.

 • Dominique Rosier

  De BeNe liga moest al meer dan 10 jaar een feit zijn!Beide landen hebben er baat bij om te fusioneren tot een sterkere competitie met leukere affiches tot gevolg ,meer tv geld en een grotere aantrekkingskracht om spelers te laten tekenen.Genoeg tijd verloren,niet?

 • Marc Stalmans

  Zorg dan maar voor een pot geld. Als de regering nu ook nog eens de voordelen zal halveren zal de pot nog wat kleiner worden. Ik vind dit grootspraak. En ja je moet vooruitgaan, maar een Porche is geen Nissan en toch gaat Nissan er ook op vooruit..... Het verschil zit hem in de binnenzak. In één woord samengevat GELD.

 • Theo Van Hoof

  Beneliga zal er NOOIT komen. NL staat niet te springen. In het Ijshockey en het vrouwenvoetbal is het al afgevoerd. Waarom zou het bij het mannen voetbal beter gaan?