Club Brugge wil nóg meer geld voor meer Belgen

Vossen en Vanaken, twee Belgen en Clubs-spelers.
Photo News Vossen en Vanaken, twee Belgen en Clubs-spelers.
Club Brugge blijft een voorvechter van zoveel mogelijk Belgen in onze competitie. Nadat het eerder al een regel doordrukte waarbij bij ingang van dit seizoen 1 miljoen euro extra verdeeld wordt over de vijf clubs met de meeste speelminuten voor Belgisch opgeleide spelers, wil blauw-zwart nu nog een stap verder gaan. 

Door Belgisch getinte ploegen een nog grotere ‘beloning’ te geven. Het idee blijft hetzelfde: hoe meer Belgen spelen, hoe meer geld de clubs vangen. Hoe één en ander concreet in zijn werk zal gaan, moet nog bepaald worden, maar een optie is alleszins geld van het tv-contract te besteden. Het voorstel komt volgende maand wellicht op de agenda van de Algemene Vergadering. 

Hans Vanaken.
BELGA Hans Vanaken.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Capiau Christiaan

  Gerrit dan kunnen we de volgende 10 wk’s weer thuis blijven ook

 • Erwin Van Roy

  er stonden afgelopen weekend bij club 7 belgen op het wedstrijdblad evenveel als dat er op het wedstrijdblad stonden bij rsca.

 • Gerry Cle

  Zulke quota zijn er toch voor geen enkele Belgische onderneming. Transportfirma's krijgen toch ook geen geld van de transportbond als ze veel Belgische chauffeurs in dienst hebben? Waarom zou dat voor het voetbal anders moeten zijn? De enige die subsidies kunnen geven voor het opstellen van Belgen zijn de federale en de gewestelijke regering.

 • Eddy Goossens

  Is wel gemakkelijk voor ploegen die grootste budget hebben ,kopen de goede Belgen bij de kleine clubs.

 • gerrit defreyne

  Kan volledig instemmen met het voorstel. Meer nog de FIFA zou de wereldbeker moeten spelen met landen die enkel spelers kunnen opstellen welke in de competitie van hun eigen land spelen. Pas dan zal het voetbal tot zijn werkelijke proporties worden herleid. Momenteel zijn er spelers welke zelfs niet weten voor welke ploeg ze spelen.