Club Brugge stelt truitjes voor volgend seizoen voor tijdens kampioenenfeestje, vooral uitshirts springen in het oog

Scholz, Nakamba, Vanaken, Cools, Vormer en Mechele mochten de nieuwe shirts al een keer aantrekken.
Club Brugge Scholz, Nakamba, Vanaken, Cools, Vormer en Mechele mochten de nieuwe shirts al een keer aantrekken.
Club Brugge weet in welke shirts het volgend seizoen zijn landstitel mag verdedigen. De West-Vlamingen stelden vandaag tijdens hun kampioenenfeest de truitjes voor het seizoen 2018-2019 voor. Het thuisshirt wijzigt amper in vergelijking met dit seizoen, maar het uitshirt wordt wél helemaal anders.

Het thuisshirt blijft trouw aan de blauw-zwarte traditie, met verticale blauwe en zwarte strepen. "Een bewuste keuze, want Club moet nu eenmaal blauw-zwart zijn", klinkt het op de website van Club. "Het verschil zit hem opnieuw in de details: een nieuwe zwarte polo kraag met achteraan aan de binnenkant #BLUVNGOAN, twee blauwe mouwen, een effen zwarte rug."

Het Brugse uitshirt voor volgend jaar valt wat meer op. Het truitje kreeg witte, rode en blauwe horizontale strepen. De stadskleuren en de vlag van Brugge waren inspiratiebronnen voor het design van het shirt. De hals is V-vormig met lichtblauwe randen en de gebreide randen van de witte mouwen zijn blauw. Op de achterkant van het shirt verschijnt in reliëfopdruk de Vlaamse leeuw, een van de symbolen van stad Brugge. Het shirt is een ode aan de Stad Brugge, waar Club al bijna 127 jaar een uithangbord van is. De outfits werden ontworpen in overleg met de fans.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bob jansens

  de keuze voor deze rood-witte truitjes is waarschijnlijk ingegeven door het niet toepassen van het reglement door de scheidsrechters: Charleroi mocht in Brugge met blauwe truitjes spelen. Nu gaat Club dus volgend seizoen in rood-wit spelen in Oostende, Zulte, Kortrijk, Moeskroen, Luik, Antwerpen. Eigenlijk belachelijk; waarom niet gewoon opnieuw die oranje truitjes van een drietal seizoenen geleden?

 • Marc Ledure

  Franky Van Den Abeele en die andere zeveraars !! Dat zijn wel de kleuren van stad Brugge hè. Van den Anderlecht moeten ze da niet doen, Of moeten ze er een janete opzetten of een kieken . Cl. Brugge is de ploeg van stad en dat bewijzen ze.

 • Steven Moreels

  de stadskleuren ? Eigent Club zich deze titel toe ? Redelijk arrogant, Cercle mag zich gerust aangesproken voelen.

 • Joeri Haelen

  En dan zeggen ze iets vd truitjes van Anderlecht...

 • Franky Van Den Abeele

  Gelukkig is het ook niet zalmkleurig