Club Brugge oneens met selectie Wilmots: "Dit doet wenkbrauwen fronsen"

BELGA
Voor het eerst sinds 1954 zit er geen speler van Club Brugge in de selectie van de Rode Duivels voor een WK. Geen Thomas Meunier en vooral geen Timmy Simons die er de hele WK-campagne bij was. Club reageerde verbolgen op de officiële site. "Dit komt hard aan bij ons."

"Ik stel vast dat Club Brugge de enige Belgische topclub is waarvan geen enkele speler wordt geselecteerd voor het WK", aldus general manager Vincent Mannaert op de site van Club Brugge. "Nochtans spelen wij met het hoogste aantal Belgen en draaien we in de competitie het beste seizoen in 9 jaar en doen we nog volop mee voor de titel op twee wedstrijden van het einde van de competitie."

"Timmy Simons (7 doelpunten) en Thomas Meunier zijn 2 absolute sterkhouders die niet alleen bij Club uitstekend bezig zijn", vervolgt Mannaert. "Ze hebben het ook prima gedaan bij de Rode Duivels. Timmy miste als voorbeeldprof en boegbeeld geen enkele (oefen)wedstrijd in deze WK-campagne, Thomas was in zijn eerste 2 interlands een revelatie. Dat zij vooraf gegaan worden door spelers die geen basisstek hebben in hun eigen club doet de wenkbrauwen fronsen en het komt bovendien hard aan bij de Blauw-Zwarte familie."

"Meer dan ooit staan we met Club Brugge als 1 blok achter Timmy en Thomas", besluit Mannaert. "Terzelfdertijd hopen we, niettegenstaande we het oneens zijn met de selectie van de bondscoach, dat de Rode Duivels zo lang mogelijk mee gaan op het WK in Brazilië." Al zijn er uiteraard ook snoodaards die het niet zo heel erg vinden dat Timmy thuisblijft...

LAAT ONS HIER WETEN WELKE RODE DUIVELS JIJ NAAR HET WK IN BRAZILIE ZOU STUREN