Club Brugge legt eerste steen van nieuw oefencomplex: "45 jaar later eindelijk naar nieuw gebouw"

Voorzitter Bart Verhaeghe (rechts) en de burgemeester van Knokke-Heist, Graaf Leopold Lippens, onthulden het naambord van het nieuwe oefencomplex van Club.
Photo News Voorzitter Bart Verhaeghe (rechts) en de burgemeester van Knokke-Heist, Graaf Leopold Lippens, onthulden het naambord van het nieuwe oefencomplex van Club.
Club Brugge heeft vandaag de eerste steen gelegd van het nieuwe oefencomplex in Westkapelle, nabij Knokke-Heist. Het nieuwe centrum voor de dagelijkse werking van blauw-zwart werd meteen omgedoopt in het Belfius Basecamp.

Het oefencomplex wordt het nieuwe kloppende hart van de dagdagelijkse en sportieve werking van Club Brugge. Er komt onder meer een indoor sporthal en er is ruimte voor de A-kern, beloften en contractspelers. 110 mensen zullen er tewerkgesteld zijn. Het gebouw zal drie verdiepingen tellen, met sportieve ruimtes, maar ook een restaurant en zelfs verblijfsaccommodatie. Daarnaast komen er ook nog vier voetbalvelden.

"Het is van 1973 geleden dat Club een nieuwe bouwwerf mocht afwerken. 45 jaar later kunnen we eindelijk naar een nieuw gebouw", aldus voorzitter Bart Verhaeghe, die volgend jaar met de hele omkadering zal verhuizen naar de nieuwe uitvalsbasis. Club hoopt de voorbereiding voor het seizoen 2019-2020 aan te vatten in het nieuwe oefencomplex.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • An Vercruysse

  roos,in brussel mag niet he van meneer verhaeghe. hij geen u-place,brussel geen stadion!!

 • Ronny Popelier

  Nu is het zeker , de Arco centenworden niet terug betaald, ze gaan naar het arme club Brugge. Als. Brugge zo lang zal moeten wachten als de Arco spaarders, zullen ze nog twintig jaar geduld moeten hebben voor een nieuw voetbal complex, .

 • Roos Desreveaux

  Ik lees hier weer veel kritiek omdat belfius de sponsor is van brugge, en die arcoparaandelen, maar werd anderlecht vroeger ook niet gesponsord door fortis bank en waar vele mensen aandelen hebben kunnen kopen, deze zijn failliet gegaan en ze hebben gene frank voor hun aandelen gezien. Het gaat hier over voetbalstadions, we staan belachelijk achter bij andere landen. zoals nederland, duitsland, zwitserland, frankrijk spanje etc. en belgie staat op nr 1 van de wereldranglijst voetbal.........

 • Carina Stulens

  Belfius Basecamp noemen ze het nieuwe oefencomplex van Club Brugge...een reden te meer om m'n rekeningen bij Belfius op te zeggen.

 • Roos Desreveaux

  Mooi, en een vooruitgang, maar een nieuw stadion sleept geweldig aan door milieugroepen, en enkele individuen in de voetbalwereld die puur ruzie zoeken met Verhaeghe, nochtians moet er in belgie zowel in brussel ,antwerpen, luik,en brugge een nieuw stadion komen, een geweldige injectie voor het belgisch voetbal en zo kan men door investeringen en sponsoring het niveau naar een hoger niveau tillen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00