Club Brugge krijgt zijn 12 miljoen: Nakamba legt medische tests af bij Aston Villa

photo_news
Marvelous Nakamba (25) heeft dan toch zijn transfer naar de Premier League beet. De onderhandelingen tussen Aston Villa en Club Brugge zitten in de laatste rechte lijn. Nakamba, die nooit terugkeerde uit vakantie, vertoeft in Engeland voor medische testen. Club Brugge krijgt wat het wou voor Nakamba: ruim 12 miljoen - het beoogde bedrag. 

De nieuwe aanwinsten van Club weten niet eens hoe hij eruitziet. Op het oefencomplex van Club Brugge was de voorbije dagen nog steeds geen spoor van Marvelous Nakamba - onwettig afwezig. De Zimbabwaanse international bleef hopen een transfer te forceren. Hij wilde koste wat het kost weg na een seizoen waarin hij zijn plaats verloor aan Rits. Villa bood vorige maand 11 miljoen pond (12,2 miljoen euro), maar eiste dat Club in ruil een speler van hen zou huren voor een paar miljoen euro. Een deal waar ze zich bij Brugge niet in konden vinden. Ook een aanbod van FC Köln was ontoereikend. De Duitsers wilden niet meer dan 6 à 7 miljoen euro op tafel leggen.

Nu is er toch een einde aan de soap gekomen. Dat beetje druk zetten, wegblijven van de trainingen, heeft dan toch zijn effect gehad. Bij Aston Villa voelden ze dat de speler absoluut naar Engeland wilde komen en het overtuigde hen toch een nieuw bod uit te brengen. Nakamba krijgt min of meer zijn zin, maar enkel omdat Club Brugge de beoogde som uit de onderhandelingen sleepte. Aston Villa bracht een nieuw bod uit van meer dan 12 miljoen euro, deze keer zonder speler die Club op uitleenbasis moest vervoegen. Een deal komt vandaag of morgen definitief rond.

De voorbije week betreurde Club de gang van zaken wel. De vicekampioen was ontgoocheld in het manoeuvre van Nakamba. Coach Philippe Clement zei de voorbije maanden dat hij, meer dan Ivan Leko vorig seizoen, rekende op Nakamba.

belga
BELGA37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Allard Emile

  Danny Buyse, Wesley was nochtans beschouwd als een wereldspits door de Brugse fans of niet?? En wacht want al de nieuwe spelers moeten eerst nog bewijzen dat ze een meerwarde zijn voor de ploeg.

 • Tomy Segers

  @Tim Peeters : ik kijk honderd matchen per jaar en mijn eerlijke mening is dat hij vooral een werkpaard was in een team met teveel andere werkpaarden. Je kan daar in de Belgische competitie nog je plan mee trekken maar Europees blijft dat een gesukkel. Ik blijf erbij : 12 miljoen is een uitzonderlijk mooie deal

 • Tim Peeters

  Financieel superdeal. Gekocht voor 3, verkocht voor 12. Sportief wel jammer want balans in het middenveld was in het kampioenenjaar veel beter dan vorig jaar. Maar goed, we weten ondertussen allemaal waarom hij onder Leko niet speelde. Degenen die zijn sportieve meerwaarde in twijfel trekken zijn volgens mij toch echt mensen die geen 3 volledige matchen per jaar kijken. En manier waarop, tsja, als je tot bankzitter wordt gedegradeerd en dan zo'n kans krijgt twijfel je niet.

 • danny buyse

  @Maudy, die tijd komt allang niet meer terug met Belgen zoals o.a. Roger Van Gool, Julien Cools, Raoul Lambert en Fons Bastijns. Het is de enige manier om zo te overleven voor kleinere ploegen in kleinere landen. Misschien zijn ze van plan hun nieuw stadion als dat er zou komen contant te betalen.

 • robert gilis

  Nakamba proficiat spelletje goed doorzien zouden er meer zoals jij moeten zijn .clement weet wel wat hij verliest i.p.v. rits .succes in Engeland geef er maar een lap op zoals hier geweest