Club Brugge krijgt boete voor rellen na bekerfinale beloften

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Club Brugge een boete van 500 euro op. De sanctie is een gevolg van de rellen met blauwzwarte supporters na afloop van de bekerfinale voor beloften tegen AA Gent, op 10 mei in Roeselare.

De sanctie is een gevolg van de rellen met blauwzwarte supporters na afloop van de bekerfinale voor beloften tegen AA Gent, op 10 mei in Roeselare.

Na het affluiten van de wedstrijd, die door Club Brugge werd gewonnen na het nemen van strafschoppen (4/3, 1-1 na 90 minuten), betraden blauwzwarte fans het veld, waarna ze op de vuist gingen met die van Gent.

Club Brugge reageerde nadien door te stellen dat "een groot deel van de herrieschoppers mensen zijn die bij ons al niet meer in het stadion mogen". Club beloofde dat de relschoppers hun verdiende straf niet zouden ontlopen. "Zij die bij ons nog geen stadionverbod hadden, zullen er natuurlijk ook een krijgen."

De Geschillencommissie bleek oren te hebben naar Clubs argumentatie en legde daarom een boete van (slechts) 500 euro op.