Club Brugge huurt Bolat van Porto

Twitter Kimberly Deleu
Club Brugge heeft snel gereageerd op het vertrek van Mathew Ryan naar Valencia. Blauw-zwart kwam vandaag tot een akkoord met Sinan Bolat. De 26-jarige Turkse doelman wordt voor één seizoen gehuurd van FC Porto, waar hij nog tot 2018 onder contract ligt. Bolat ondergaat vandaag (op het veld) en morgen (in het ziekenhuis) zijn medische testen en zal daarna worden voorgesteld.

Bolat is een oude bekende van onze competitie. In 2006 trad hij als jeugdspeler op het voorplan bij Racing Genk, maar al snel bekoelde de relatie. Na een dispuut met het bestuur weigerde hij zijn contract te verlengen. Daarop trok Bolat naar de rivaal uit Luik, waar hij vijf seizoenen speelde.

Op Sclessin groeide hij uit tot een vedette, zeker na het boerenjaar 2009: hij had een belangrijk aandeel in de titel na een gestopte strafschop van Ruiz op Gent én scoorde in de Champions League een onvergetelijke goal tegen AZ, waardoor Standard overwinterde in de Europa League.

Nadien ging het bergaf. Twee zware knieblessures gooiden roet in het eten, waarna Bolat in 2013 transfervrij mocht vertrekken. Porto pikte hem op en leende hem vervolgens eerst uit aan Kayserispor en later aan Galatasaray. Onbetwist titularis werd hij bij die Turkse clubs niet. Nu tracht hij zijn carrière dus nieuw leven in te blazen in Jan Breydel.

BELGA
BELGA