Club Brugge heeft nieuwe hoofdsponsor beet die miljoenen betaalt

Na een jaar zonder heeft Club Brugge vanaf volgend seizoen opnieuw een hoofdsponsor. Daikin, de Japanse multinational gespecialiseerd in airconditioning, tekent een overeenkomst voor één jaar met optie tot verlenging. Om de voorzijde van het shirt te sieren betaalt Daikin tussen 2 en 3 miljoen euro.

Dat Club financieel zo hoog mikte is meteen één van de redenen waarom het zolang duurde om een nieuwe hoofdsponsor vast te leggen. Daarnaast was blauw-zwart op zoek naar een partner die dezelfde normen en waarden uitstraalde.

Tot slot wilden de Bruggelingen een bedrijf waarmee ze een langdurige samenwerking konden aangaan. Het contract voor slechts één jaar met optie laat misschien het tegendeel vermoeden, maar dat is blijkbaar de manier van werken in Japan. Overigens was Daikin van 1999 tot 2002 al in het wielrennen actief als cosponsor bij de ploeg Lampre-Daikin.

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS EN IN ONZE DIGITALE VERSIE
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.