Club Brugge en Leko klaar voor komst Standard: “Als we die match winnen, zijn we helemaal terug”

Ivan Leko op de persconferentie voor het treffen met Standard.
Club Brugge Ivan Leko op de persconferentie voor het treffen met Standard.
Na twee opeenvolgende nederlagen hoopt Club Brugge op de volle buit tegen Standard. Drie punten in een topmatch zou blauw-zwart na het stuntje in Dortmund pas echt herlanceren: “Als we die match winnen, zijn we helemaal terug”, aldus Ivan Leko.

“Dit hadden we nodig na twee nederlagen”, kwam Leko nog eens terug op de match in Dortmund. “Nu moeten we dat goeie gevoel en het vertrouwen meenemen naar de match tegen Luik. Het vertrouwen is alvast groot. Als we die match van zondag winnen, zijn we helemaal terug”.

Dat Club in blok en vanuit de organisatie een knap punt heeft gepakt, maakte iets los in de kleedkamer: “Een aantal maanden geleden wonnen we met 4-0, 5-2, 6-2… Altijd was er spektakel. Na verloop van tijd verwachten de mensen niets anders, maar dat is niet realistisch. Op bepaalde momenten moet je op resultaat kunnen spelen. Vanuit die optiek was Dortmund belangrijk. We hebben getoond dat we kunnen omschakelen en op resultaat kunnen spelen. Tegen Standard hopen we het toch iets anders te doen. Met meer balbezit en meer doelkansen”.

Leko zag hoe Amrabat zichzelf in de kijker speelt, maar waar blijft Rezaei? “Wesley doet het goed, maar we hebben ook andere spitsen nodig naast hem. Rezaei was eerder geblesseerd en heeft wat tijd nodig. Aan de andere kant zijn we een topclub. En in een topclub is er nooit veel tijd”, aldus Leko.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Erwin DeJaeger, jullie circus daar bij de mauve heeft nog niet eens gedraaid en voor de competitie gingen ze met de super aankopen van Oostende eens de boel kapot spelen.Nog niet veel van gezien he.En als Coucke veroordeeld wordt voor die verkoop van zijn firma dan is het met jullie voddeploeg volledig gedaan.En dikke hein komt nog niet aan de enkels van Leko. Waar is dan die klucht?

 • Leo Foubert

  Zij die hier nu commentaar hebben op het verdedigend voetbal van Club tegen Dortmund zouden de eersten zijn om hun uit te lachen als ze aanvallend ingesteld er een paar om de oren hadden gekregen. Een stok om mee te slaan vind je altijd. Hopelijk parkeren ze de bus nu altijd op verplaatsing. Aan de thuisploegen om aan te vallen. Mourinho heeft zo al veel succes gehad in het verleden.

 • Dirk Van der Weeën

  Wel Briglia zo sportief ben je dan ook precies niet?

 • Leon Mertens

  Zal moeilijk worden wanneer gaat die overroepen Wesley eens scoren al weken wroeten en fouten maken en verder niets !!

 • Mie Van Gestel

  Er wordt hier nog volop gereageerd op de match van woensdag waar club Brugge behoudend voetbalden,zo wordt er gezegd dat ze in Dortmund niets te winnen of te verliezen hadden.Welnu van waar komt dan de 900.000 euro die ze krijgen bij gelijk spel.